|

Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere dövizle askerlikte yaş müjdesi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 6. UETD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı Türklere müjde üstüne müjde verdi. Erdoğan,"Dövizle askerliği 6 bin eurodan bin euroya düşürmekle kalmadık, 38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz. Yurtdışı vatandaşlar koordinasyon kurulu tesis ediyoruz. Yeni dönemde TBMM bünyesinde yurtdışı Türkler adıyla bir daimi komisyon kurulmasını talep edeceğiz. Yerel medyayı güçlendirmek için, Avrupa'daki Türk basınına destek olacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:59 - 20/05/2018 الأحد
Güncelleme: 18:01 - 20/05/2018 الأحد
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6. UETD Genel Kurulu'nda hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6. UETD Genel Kurulu'nda hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 6. UETD Genel Kurulu'nda hitap etti.

Erdoğan, "Yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın ülkemizde yarı zamanlı çalışabilmeleri konusunda seçimin hemen ardından adım atmaya başlıyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Gerçek dostluk, gerçek yoldaşlık, işte bugünlerde belli olur. Bosna Hersek, attığı adımlarla kardeşliğimizin sürdüğünü ispatlamıştır.

Bir asır önce bıraktığımız kardeşlerimiz yaşamlarını sürdürüyor. Her ne kadar birileri bizi ayırmaya çalışsa da altını çizerek söylüyorum, başamarayacaklar. Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın. Almam demeyin, alın.

Demokrasinin en temel unsuru olan seçme hakkınızı kullanabilmeniz için gümrüklerin yanı sıra yurt dışı temsilciliklerimizde de sandıklar kurduk. Her seçimde elde ettiğimiz tecrübeler ışığında, bu sistemleri geliştiriyor, uyguluyoruz.

Avrupalı Türklere müjde üstüne müjde

Yurtdışındaki çocuklarımızın, anadilimiz Türkçe'yi öğrenmesi için proje desteklerimizi çeşitlendiriyoruz. Haftasonu okullarıyla çocuklarımızın anadilimiz Türkçe'yi öğrenmesini teşvik edeceğiz.

Diaspora öğrencilerininin kontenjanlarını iki katına çıkarıyoruz. Konsolosluk işlemleriyle ilgili tüm harçları, banka kartıyla doğrudan başkonsolosluklara ödeyecekler. Bu uygulamayla bankayı aradan çıkararak, komisyon ödemesine engel olacağız.

TRT Türk yeniden yapılandırılarak, yurt dışındaki vatandaşlarımıza yeniden sunulacak.

Yurt dışından emekli olanları, ülkemizde yarı zamanlı çalışabilecek.

Avrupa'da ülkemize en büyük husumeti Türk kökenlilerin göstermesi oyunun büyüklüğünün bir göstergesidir.

Askerlikte 'yaş' müjdesi

Dövizle askerliği 6 bin eurodan bin euroya düşürmekle kalmadık, 38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz. Yurtdışı vatandaşlar koordinasyon kurulu tesis ediyoruz. Yeni dönemde TBMM bünyesinde yurtdışı Türkler adıyla bir daimi komisyon kurulmasını talep edeceğiz. Yerel medyayı güçlendirmek için, Avrupa'daki Türk basınına destek olacağız.

24 Haziran'da sadece Cumhurbaşkanı, milletvekili seçilmekle kalmayacak, asrın seçimi yapılacak.

Şahsımıza yönelik gibi gözüken ama istikbalimize diz çöktürmeyi isteyenler milletimizin dik duruşu ile avuçlarını yaladı. Yurdumuzu alçaklara teslim etmemek için gövdemizi siper ettik. Ülkemize silah doğrultan son teröristi imha edene kadar bize durmak yok.

"Hainler değil, siz yer almalısınız"

Sizlerden benim ricam yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil sizler yer almalısınız. Türk toplumu bu güce sahiptir. Yeter ki aramızdaki küçük farklılıkları, büyük hedeflere yürümenin önüne bir engel olarak koymayalım.



#Erdoğan
#Bosna Hersek
٪d سنوات قبل