|

Hükümet'ten Zeytin Dalı için art arda açıklamalar

Zeytin Dalı harekatının başlamasının ardından hükümet kanadı yetkilileri açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye'deki terör gruplarına herhangi bir şekilde fırsat tanımayacağı belirtilen açıklamalarda, silahlı kuvvetlerimizin başarılı bir şekilde terör gruplarını ortadan temizleyeceği vurgusu yapıldı.

Yeni Şafak
20:46 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeytin Dalı harekatıyla ilgili devletin üst yetkililerinin açıklamaları
Zeytin Dalı harekatıyla ilgili devletin üst yetkililerinin açıklamaları

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattının terörden temizlenmesinin ardından bugün Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD'ye 'Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı.

TSK yaptığı açıklamda, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır" denildi.

Harekata ilişkin devletin üst yetkilileri açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı ile bu harekatı başlatmıştır. Harekat süresince de bu temel ilkelere riayet edecek ve harekatın hedeflerine başarıyla ulaşmasını müteakip bölgeden ayrılacaktır." açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
, Afrin'e "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir." değerlendirmesinde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
, "Tarihi destanlarla dolu ecdadımızın kahraman evlatları Zeytin Dalı Harekatıyla sınırlarımızı teröristlerden temizleyecekler. Allah evlatlarımıza muzafferiyet nasip eylesin" dedi.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu
, "Bağımsız ve güçlü bir Türkiye, sınırından düşmanca atışları eli kolu bağlı izleyemez. Devlet olmanın gereği neyse Türkiye Cumhuriyeti bunu yapmaktadır ve yapmayı sürdürecektir." değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Yardımcısı Fikir Işık
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye muktedirdir. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a karşı başlayan operasyonda. Allah Kahraman Ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin" açıklamasında bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak
, "Durma git evlâdım, açıktır yolun... Cenge sıvansın o bükülmez kolun; Süngünü tak, ön safa geçmiş bulun. Uğrun açık olsun, uğurlar ola." ifadelerini kullandı.
Başbakan Binali Yıldırım
, "Bu operasyon ile Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimize zulmeden tüm terör örgütlerini bölgeden temizleyip, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditleri de ortadan kaldıracağız. Allah şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
, Afrin operasyonuna ilişkin, “İster Kandil’de, ister Afrin’de, ister de Cudi’de yuvalansınlar, biz onların inlerine girdik, gireceğiz” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
, "Milletimiz, şanlı tarihi boyunca olduğu gibi bugün de duaları ve kararlı duruşuyla ordumuzun yanındadır. Rabbimden vatan, bayrak ve komşularının huzuru için mücadele eden Mehmetçiklerimizi muzaffer kılmasını diliyorum" dedi.

#Zeytin Dalı
6 yıl önce