|

Mağara imha edildi

Tunceli Ovacık’ta 30’dan fazla PKK ve MLKP’li terörist 9 gündür yapılan “teslim ol” çağrılarına uymayınca gizlendikleri mağara, iki F-16 tarafından vuruldu. Bombardımanla mağarada çökme yaşandı, ardından içerideki patlayıcılar patladı. Operasyonda ilk belirlemelere göre, 2'si gri listedeki elebaşı olmak üzere 18 terörist öldürüldü.

Şahin Şen
04:00 - 22/12/2018 السبت
Güncelleme: 04:12 - 22/12/2018 السبت
Yeni Şafak
Havalanan iki F-16 mağaraya bomba yağdırdı.
Havalanan iki F-16 mağaraya bomba yağdırdı.

Munzur Vadisi'nde günlerdir teslim olmayan teröristlerin sıkıştırıldığı mağara 9 gün sonra vuruldu. İki F-16 mağaraya akşam üzeri bomba yağdırdı. Tuzaklı EYP'lerin de infilak etmesiyle mağaranın girişinde çökme yaşandı. Operasyonda 2’si gri listede bulunan 18 terörist öldürüldü.

Tunceli Munzur Vadisi'ndeki sarp ve kayalık alandaki bir mağarada sıkıştırılan PKK ve MLKP’li teröristlere yönelik hava harekatı yapıldı. Çevresi alanında uzman takviye birliklerle karadan ve havadan kuşatılan mağaradaki teröristleri ikna çabaları dün de devam etti. Girişten yaklaşık 50 metre ilerleyen güvenlik güçleri, 9 gündür sağ yakalanmaları için ikna etmeye çalıştıkları teröristlere teslim olmaları yönünde yine Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslar yaptı.

HAVA HAREKATI GECİKTİ

Önceki gün mağaraya giren Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı 3 tim, tünelin girişinde mevzi ve EYP düzeneklerinin olduğunu belirledi. Operasyonun talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Bu işi bugün bitirin” demesiyle birlikte harekete geçildi. İkna çabalarının sonuç vermemesi üzerine düğmeye basıldı. Bölgedeki yoğun sis nedeniyle hava harekatı düzenlenemeyince, iş makineleri devreye girdi.


16.50’DE BOMBA YAĞDI

  • Mağaranın üst kısmında farklı noktalara delikler açıldı. Hava harekatı öncesi mağaranın bu noktalara yerleştirilecek patlayıcılarla yerle bir edilmesi planlandı. Bölgede etkili olan sisin ilerleyen saatlerde dinmesiyle birlikte mağara akşam üzeri vuruldu. İki F-16 mağaraya 16.50'de bomba yağdırdı. Düzenlenen hava harekatıyla mağaranın ağzında çökmeler yaşandı. PKK ve MLKP'li teröristlerin içeride tuzakladığı EYP'ler de infilak etti.

18 TERÖRİST ETKİSİZ

İlk belirlemelere göre bombardıman sonucu toplam 18 terörist öldürüldü. Bunlardan 2’si gri listede bulunan PKK elebaşları Mahsum kod adlı Mehmet Fatih Demir ile Rızgar kod adlı Abdulkerim Avras. Öldürülenlerden ismi tespit edilen diğer teröristler ise Gürkan Düz, Şahin Önen, Agir kod adlı İranlı terörist ve Bahoz Amed kod adlı terörist. İmha edilen mağarada arama faaliyetleri ise devam ediyor.


Elebaşları öldü

  • Bombardımanda İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde gri kategoride yer alan Mahsum kod adlı Mehmet Fatih Demir, yine gri listede yer alan Rızgar kod adlı Abdulkeri Avras ile Razzan kod adlı Gürkan Düz ve Bahoz Amed kod adlı teröristler de öldürüldü. Etkisiz hale getirilen hainler arasında Karadeniz yapılanmasından Agir kod adlı İranlı terörist ile ‘Akif’ kod adlı Şahin Önen de bulunuyor.

İşte o mağara

Terör örgütü PKK ve MLKP’li teröristlerin etkisiz hale getirildiği Munzur Vadisi’ndeki mağaranın görüntüleri ortaya çıktı. Terörist grubun, aynı mağarada daha önce çekilmiş görüntülerine ulaşıldı. Söz konusu görüntülerde 2 teröristin mağarada el fenerleriyle yürüdükleri görülüyor. İki kola ayrılan mağaranın, katlı ve hayli derin olduğu anlaşılıyor.

#Mağara
#Tunceli
#İmha
#PKK
٪d سنوات قبل