|

Meclis'te ilginç olay: Aşçının elindeki kağıdı gören vekiller şaşırdı

Meclis'te aşçılar kavaslar gibi kadro sahibi olmak için hazırladıkları önergeyi AK Parti grubuna sundu. Uygun bir torba yasa teklifine monte edilmek üzere hazırlanmış önergeyi okuyan parti kurmayları, önergenin ustalıkla yazıldığını fark edince çok şaşırdılar.

Yeni Şafak
09:19 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 09:25 - 21/01/2019 Pazartesi
Diğer
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi

Meclis'te geçen aralıkta kabul edilen Boğaz köprülerinden geçiş cezalarının affını da içeren torba kanunun görüşmelerinde, partilerin uzlaşmasıyla düzenlemeye sürpriz bir madde eklendi. Eklenen madde ile TBMM’de hangi statüde olursa olsun, fiilen 5 yıldır kavas görevini yürütenler için kavas unvanlı kadro ihdası yapılarak, söz konusu personelin bu kadroya atanması sağlandı. Kavaslar için yapılan bu düzenleme, kadro bekleyen Meclis aşçılarını da umutlandırdı.

Başkanvekillerini ziyaret eden aşçının verdiği dosya şaşırttı

Milliyet’te yer alan habere göre; Meclis’in yeni yıl tatilinin ardından yeniden işbaşı yapması sonrası Meclis lokantasında görevli bir aşçı, kavaslar için yapılan düzenlemenin bir benzerinin kendileri için de hayata geçirilmesi amacıyla soluğu AK Parti grubunda aldı. Başında aşçı şapkası, üzerinde beyaz aşçı kıyafetiyle AK Parti grup başkanvekilleriyle görüşen personel, önce talebini sözlü olarak aktardı. Ardından da elindeki kağıdı uzattı.

  • Meclis aşçısının beklenmedik bu ziyaretinin şaşkınlığını yaşayan AK Parti grup yöneticileri, aşçının talebini yazılı olarak da kendilerine sunduğunu düşündüler. Ancak uzatılan metni okuyunca, şaşkınlıkları bir kat daha arttı. Çünkü kendilerine sunulan metin, aşçıların kadroya geçirilmesini sağlayacak düzenlemeye ilişkin olarak kaleme alınmış bir önergeydi. Uygun bir torba teklifine monte edilmek üzere hazırlanmış önergeyi okuyan parti kurmayları, önergenin yasama uzmanı kaleminden çıkmışcasına ustalıkla yazıldığını görünce, espriyi patlattı: “Yaptığın yemekler de hazırladığın önerge kadar iyi olsaydı şimdiye çoktan kadroyu almıştın.”
#Meclis
#aşçı
#kavas
#AK Parti
5 yıl önce