|

Şemdinli şehitlerimiz için son görev

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Süngü Tepe üs bölgesinde önceki gün mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerimiz Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit İbrahim Özkur Muş'un Varto ilçesinde, Şehit Menduh Çelik, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde, Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş ise memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.

Yeni Şafak
11:20 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:30 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit İbrahim Özkur'un naaşını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu omuzladı.
Şehit İbrahim Özkur'un naaşını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu omuzladı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 40, Derecik beldesine ise 30 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Ortaklar Köyü yakınındaki Süngütepe üs bölgesinde önceki akşam saat 17.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada şehit olan Topçu Er Samet Kaymakçı (Gaziantep), Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (Kahramanmaraş/Onikişubat), Topçu Er Yusuf Önder (Antalya/Alanya) ve Topçu Er Melih Sancar'ın (İstanbul/Eyüp) naaşları askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.
Şehit olan 7 askerimizden 3'ünün naaşı ise dün düzenlenen törenin ardından baba ocaklarına gönderilmişti.

Şehitlerimiz için tören düzenlendi

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene şehit yakınları, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Van Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kaymakam ve belediye başkan vekilleri, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Şehit Samet Kaymakçı, Şehit Mehmet Kaşık, Şehit Yusuf Önder, Şehit Melih Sancar memleketlerine uğurlandı


İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehitler Topçu Er Samet Kaymakçı (Gaziantep), Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (Kahramanmaraş/Onikişubat), Topçu Er Yusuf Önder (Antalya/Alanya) ve Topçu Er Melih Sancar'ın (İstanbul/Eyüp) naaşları askeri uçakla memleketlerine uğurlandı.


3 Mehmetçiğimiz dün baba ocaklarına gönderilmişti

  • Hakkari'den helikopterle önceki Van'a getirilen askerlerden otopsileri biten
    Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26), topçu erler İbrahim Özkur (21) ve Menduh Çelik'in (21)
    cenazeleri Van Asker Hastanesi’nden alınarak ambulansla törenin yapılacağı Van Jandarma Filo Komutanlığı’na getirildi. Dün düzenlenen askeri törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Aşayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü M. Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, kurum amirleri ile Muş nüfusuna kayıtlı şehit asker İbrahim Özkur'un yakınları katıldı. Şehidin bir kadın yakını da giydiği asker üniforması ile töreni izledi.

Mehmetçikler defin için baba ocaklarına uğurlandı

Cenazeler tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okunduktan sonra da şehit cenazeleri bir süre omuzlarda taşındı.
Topçu er İbrahim Özkur helikopterle memleketi Muş'a, Topçu Uzman Çavuş Halil Daş uçakla memleketi Konya'ya, topçu er Menduh Çelik'in cenazesi de yine uçakla memleketi Şanlıurfa'ya uğurlandı.

Eşi ikinci çocuklarına hamileydi

21 yaşındaki Şehit topçu er İbrahim Özkur , memleketi Muş'un Varto ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit er İbrahim Özkur'un cenazesi, dün sabah Van'da düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle baba ocağı Muş'un Varto ilçesine getirildi. Kudbettin- Hanım çiftinin 7 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit İbrahim Özkur'un cenazesi, Hacı Kaya Özel Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kent protokolü, askerler, şehit Özkur'un yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları, şehit Özkur'un Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü. İlçede marangozluk yaptığı belirtilen İbrahim Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı ve eşinin de ikinci çocuklarına hamile olduğu belirtildi.

Topçu er Menduh Çelik'in naaşı şehitliğe defnedildi

Şehit Menduh Çelik'in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından helikopterle Şanlıurfa GAP Havaalanı'na getirildi.

Anne Naife, baba Demo Çelik ve akrabalarının yanı sıra Vali Abdullah Erin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince karşılanan şehidin naaşı, askeri araçla merkez Haliliye ilçesindeki Yeni Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü.

Şehit Çelik'in cenazesi, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehitlikte defnedildi.

Şehidin nişanlısı: Bana aldığın ilk çiçek hala solmadı, duruyor

26 yaşındaki Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde, 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 4 aylık nişanlısı Ayşe Kızıl, tabuta sarılıp, '
'Bana aldığın ilk çiçek hala solmadı, duruyor bitanem. Düğünümüz cennette mi olacaktı. Cennette mi, buluşacaktık
'' diye gözyaşı döktü.

Şehit Melih Sancar'ın naaşı bugün defnedilecek

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar Köyü Süngü Tepe Üs Bölgesindeki karakolda yapılan eğitim sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen 7 askerden biri olan Piyade Topçu Er Melih Sancar’ın cenazesi bugün Ataköy 5. Kısım Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.


#Hakkari
#Şemdinli
#Şehit
5 yıl önce