|

2016'da vizyona girecekler

Bu yıl vizyona girmesi beklenen ve bir çoğumuzun henüz keşfetmediği filmler var. 80'lerin Hayalet Avcıları bile bu listede.

Yeni Şafak
12:37 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:38 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2016'da beyazperdeye birçok yeni film dahil olacak. Bunlardan bazıları beklediğimiz yapımlar olsa da, bazılarını henüz duymadığınıza eminiz. Bizde henüz duymamış olacağınızı düşündüğümüz bazı filmleri bu haber başlığında toplamaya çalıştık.



İşte bu yıl vizyona girecek olan 10 yeni film:



The Witch (19 Şubat)






17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.



Robert Eggers'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.



Midnight Special (18 Mart)






Bir baba ve oğlu her şeyden ve herkesten amansız bir kaçış içerisindedir; zira baba oğlunun bir takım doğaüstü güçlere sahip olduğunu keşfeder…



Yönetmenliğini ve senaristliğini Jeff Nichols'un üstlendiği filmin kadrosunda Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver, Michael Shannon, Scott Haze ve Paul Sparks yer alıyor.



Green Room (15 Nisan)






Punk rock grubu 'The Ain't Rights' gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.



The Free State of Jones (14 Temmuz)






Yönetmenliğini Gavin Ross'un üstlendiği film, Lincoln döneminde patlak veren Sivil Savaş'ı perdeye aktarıyor. Filmin başrolündeyse Matthew McConaughey yer alıyor.



Money Monster (13 Mayıs)






Son yıllarda, kameranın arkasına hayata geçirdiği projeler sayesinde en az kamera önündeki kadar adından söz ettiren usta oyuncu Jodie Foster, son olarak Kukla filmiyle eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Foster'ın yeni filmiyse, televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını perdeye taşıyacak. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek!



The Nice Guys (20 Mayıs)






1970'lerin atmosferini perdeye taşıyacak bir gerilim çeşitlemesi olan filmde, çaptan düşmüş bir porno yıldızının cinayet soruşturması ön plana alınacak! Yönetmen Black'in hiç de yabancısı olmadığı türü yeniden kulaçlayacağı film, muhtemelen kendisinin en karanlık filmi olacak!



Passengers (21 Aralık)




Bir uzay mekiği çok uzakta bir koloni gezegene, dünyadan binlerce insanı taşımaktadır. Kapsüllerde uzun bir uykuya yatmış olan insanlardan biri uyanması gerekenden yanlışlıkla 60 sene önce uyanır! Tek başına yaşlanacağını ve yapayalnız öleceğini fark eden bu adam bir yolcuyu daha uyandırmaya karar verir...



Macera ve bilimkurgu türündeki filmin yönetmenliğini Morten Tyldum üstlenirken, senaryo ise Jon Spaihts'e ait. Filmin başrollerinde Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen'den oluşan yıldız bir kadro var.



Ghostbusters (29 Temmuz)





80'li yılların ikonik filmlerinden Ghostbusters'ın devamında hayaletler Manhattan'ı ele geçirmek geri dönerken Ghostbusters ekibi ise şehri yok etmeye kararlı bu paranormal tehdidi bitirmek için bir araya geliyor.



Paul Feig yönetimindeki filmin başlıca rollerinde Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones, Cecily Strong ve Kate McKinnon bulunuyor.



The BFG (1 Temmuz)


İnsanları yememe kararı verdiği için kendi türü arasında dışlanan sevimli bir devin yetimhanedeki Sophie isimli küçük bir kızla arkadaşlığını işleyen yapımda fantastik dünyanın sert kuralları çocuk masumiyetine karşı duruyor!



Roald Dahl'ın sevilen çocuk kitabından beyazperdeye uyarlanan The BFG'nin yönetmen koltuğunda usta isim Steven Spielberg oturuyor. Bill Hader' arkadaş canlısı dev, Ruby Barnhill'i ise başroldeki Sophie olarak izleyebileceğimiz yapımın oyuncu kadrosunda Mark Rylance, Rebecca Hall ve Jermaine Clement de yer alıyor. Filmin resmi afişi henüz yayınlanmadı.



The Accountant (7 Ekim)


Gündüzleri başarılı bir muhasebeci olan Chris, geceleri ölümcül bir suikastçi olarak ortaya çıkıyor. Başrolünde Ben Affleck'in oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Gavin O'connor oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal ve Cynthia Addai-robinson gibi isimler yer alıyor. Filmin resmi afişi henüz yayınlanmadı.


#The Witch
#Midnight Special
#Green Room
#The Free State of Jones
#Money Monster
#The Nice Guys
#The BFG
#The Accountant
#Passengers
#Ghostbusters
8 yıl önce