|

Çin Seddi'nden iddialı giriş

Bu yılın en iddialı filmlerinden biri olan Çin Seddi (The Great Wall) seddin tarihine çok farklı bir açıdan bakıyor. Zhang Yimou'nun yönettiği ve Çin'de çekilen film olayı fantastik bir temayla izleyicilere sunuyor. Çin'de, girdiği ilk haftada 69 milyon dolar hasılat elde eden film Türkiye'de 30 Aralık'ta vizyona girecek.

Yeni Şafak
14:09 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:10 - 26/12/2016 Pazartesi
Diğer
Film Türkiye'de 30 Aralık'ta vizyona girecek.
Film Türkiye'de 30 Aralık'ta vizyona girecek.

Zhang Yimou'nun yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrolünde Matt Damon'ın olduğu Çin Seddi filmi Çin'de izleyicisiyle buluştu. 150 milyon dolarlık bütçeyle çekilerek Çin'in en pahalı filmi olan Çin Seddi'nin yapımcıları çok fazla para harcasa da daha şimdiden gişede aradığını buldu. Türkiye'de 30 Aralık'ta vizyona girecek olan film, ilk olarak hikayenin geçtiği Çin'de vizyona girdi ve hafta sonunda 478 milyon yuan (69 milyon dolar) hasılat elde etti.





Başrol tartışması


Çin'in tarihi ve kültürel simgesinin merkezde olduğu bu filmin çekimleri gerçekleştirirken başrol oyuncusunun Amerikalı Matt Damon olması oldukça eleştirilmişti. Ancak Çinli yönetmen oyuncusunun arkasında durarak burada sıkıntılı bir durum olmadığını belirtti. Damon'a filmin oyuncularından da destek geldi.



Türkiye'de 30 Aralık'ta 3D olarak vizyona girecek filmin başrollerinde Matt Damon'ın yanı sıra Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau ve Lu Han gibi oyuncular da yer alıyor.



Time’a göre 2016’nın en iyi filmleri



#Çin Seddi
#Matt Damon
#Zhang Yimou
7 yıl önce