|

Haftanın filmleri

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girecek. Gerilim, aksiyon ve komedi türündeki filmler sinemaseverle buluşacak.

Yeni Şafak
16:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bu hafta vizyona girecek olan filmleri sizler için derledik.
Bu hafta vizyona girecek olan filmleri sizler için derledik.

Sinemalarda bu hafta Drew Godddard'ın yazıp yönettiği, Cynthia Erivo, Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny, Lewis Pullman ve Nick Offerman'ın rol aldığı "El Royale'de Zor Zamanlar" izleyici ile buluşacak filmlerden bazıları.

Gerilim, suç ve gizem karışımı film, Nevada-California sınırındaki El Royale Oteli'nde bir araya gelen 7 gizemli yabancının, gece ilerledikçe ortaya çıkan sırlarının tetiklediği olayları konu ediniyor.


1-Kings

Deniz Gamze Ergüven'in prömiyeri Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleşen filmi Kings'te, bir ailenin kişisel hikayesi siyasal ve toplumsal olaylarla harmanlıyor.

Gerçek bir hikayeye dayanan film, 1991 yılında Rodney King'in aracıyla aşırı hız yaptığı gerekçesiyle durdurulmasının ardından başlayan tartışma sonunda Los Angeles Polis Departmanı polisleri tarafından dövülerek linç edilmesinin akabinde başlayan 1992 Los Angeles direnişini konu ediniyor.

Fransa ve Belçika ortak yapımı filmin başrollerinde Halle Berry, Daniel Craig, Lamar Johnson, Rachel Hilson ve Lewis T. Powell oynuyor.


2-Mirasçılar

Paraguaylı yönetmen Marcelo Martinessi'nin, dünya prömiyeri Berlin Film Festivali'nde yapılan ilk uzun metrajlı filmi "Mirasçılar", iki kadının 30 yıllık birlikteliklerinin ekonomik sorunlarla nasıl yıprandığını ve yeni bir niteliğe büründüğünü anlatıyor.

Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova ve Nilda Gonzalez'in rol aldığı dram türündeki filmin senaryosu da Marcelo Martinessi'ye ait.


3-Uzun Kabus

Sylvain White'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Uzun Kabus", gizemli bir varlığın peşine düşen bir grup arkadaşın hikayesini ele alıyor.

Joey King, Annalise Basso, Javier Botet, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Alex Fitzalan ve Taylor Richardson'un rol aldığı yapım, korku filmi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.


4-Yol Arkadaşım 2

Bedran Güzel'in yönettiği, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın başrolleri paylaştığı komedi filmi Yol Arkadaşım'ın devam filmi "Yol Arkadaşım 2", hayallerinin peşinden gitmeye çalışırken hayatın gerçekleriyle karşılaşan iki adamın yaşadığı olaylar etrafında dönüyor.


5-El Royale'de Zor Zamanlar

Drew Goddard’ın hem yönetmenliğini hem de senaryosunu üstlendiği film El Royale’de Zor Zamanlar, yıkık bir otelde bir araya gelen yedi gizemli insanın hikayesini konu ediyor. Karanlık geçmişleri olan 7 yabancı farklı yerlerden, farklı hikayelerle yola çıkmışlardır. Sonunda hepsi Tahoe Gölü’ndeki yıkık bir otel olan El Royale otelinde bir araya gelirler. Hepsinin birbirinden sakladıkları ve geçmişe gömmeye çalıştıkları önemli sırları vardır. Bu gece her şeyin sonudur ve onların geçmişleriyle yüzleşip kendilerini kurtarabilmeleri için son bir şansları vardır. Geçmişin acı verici yaralarına rağmen bunu yapabilecekler midir?


6-Sevgili Komşum

Sevgili Komşum, bir apartmanda yaşanan birbirinden ilginç olayları konu ediyor. Şale Apartmanı, içerisinde türlü insanların barındığı bir apartmandır. Herkes tarafından sevilen bir kapıcı, mutlu bir evliliğe sahip bir çift, mahallelinin kedilerinin sevgilisi yaşlı teyze ve meraklı komşular. Günlerden bir gün genç bir kadının hastaneye kaldırılması ve ardından bir başka kadının taşınması apartmanın hareketlenmesine neden olur. Yeni komşu sığınma evinden gelen genç bir kadındır.

Senaryosunu Onur Ünlü ve Selcan Özgür’ün kaleme aldığı kara komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda A. Taner Elhan oturuyor.


7-Keşif

Farklı şehirlerde, sosyal çevrelerde ve aile ortamlarında yaşayan Berk (Burak Can), Esma (Sude Zulal Güler) ve Hasan’ın (İbrahim Yıldız) ortak yanı, bilgisayara duydukları ilgi ve farkına varmadan aynı dijital oyunu takıntı haline getirmiş olmalarıdır. Gençler oyunun ilerleyen aşamalarında karşılarına çıkan gizemli sorulara cevap vererek bir zaman tünelinin kapılarını açıyor. Kendilerini Çanakkale Savaşı’nda bulan üç genç, neler olduğunu anlamaya çalışırken bugüne, yani 2018’e geri dönmenin tek yolunun oyunun kendilerine verdiği görevleri yerine getirmekten geçtiğinin farkına varıyor. Gençler savaşın ortasında evlerine dönmeye çalışırken bir yandan da kendilerini keşfediyor.


8-Karlar Prensi Elliot

Elliot devasa bir kalbi ve büyük bir hayali olan minyatür bir attır. İçinde yaşadığı evcil hayvan çiftliği, Rengeyiği Eğitim Kampı olunca, büyük amcası ile birlikte yürüttüğü çiftliğin keçilerini gütme işi, ona sıkıcı gelmeye başlar. Elliot aslında macera aramaktadır. Evet, doğru. Elliot bir rengeyiği olmak ve Santa için çalışmak ister. Bütün zorluklara rağmen Elliot ve en iyi arkadaşı Hazel, onun tam bu işe göre bir at olduğunu kanıtlamak için işe koyulurlar. Elliot ve Hazel rengeyiği elemeleri için Kuzey Kutbuna gittiğinde, Hazel, Noel'in büyük bir felakete doğru sürüklendiğini öğrenir. Bu arada çiftlikte kötü kalpli bir kadın, arkadaşlarının hayatını zorlaştırmaktadır. Elliot hayatının en büyük seçimiyle karşı karşıya kalır: arkadaşlarını mı kurtarmalı yoksa hayallerinin peşinden gidip Noel'i mi kurtarmalı? Ama belki de seçim yapma şansı yoktur.

#Vizyon
#Sinema
#Film
#Yerli
#Yabancı Film
#Sevgili Komşum
#Karlar Prensi Elliot
#Keşif
#Yol Arkadaşım 2​
#Kings
6 yıl önce