|

Kızılcahamam cazibe merkezi haline gelecek

Kızılcahamam önümüzdeki dönem adından söz ettirmede iddialı. AK Partili Süleyman Acar, “Kızılcahamam sağlık turizmi alanında cazibe merkezi olacak” dedi.

Fazıl Şahan
04:00 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı AK Partili Süleyman Acar, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Acar, sürekli halkla iç içe.
Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı AK Partili Süleyman Acar, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Acar, sürekli halkla iç içe.

Yeni Şafak’a projelerini anlatan AK Partili Süleyman Acar Kızılcahamam’a yapacaklarını şöyle özetledi: Değişen ve gelişen ülke şartlarına paralel olarak, ilçemizin de olumlu gelişmelere ayak uydurması kaçınılmazdır.

BÜYÜK KAPLICA YENİDEN

1941 yılında hizmete giren ve artık ihtiyacı karşılamaktan uzak olan Büyük Kaplıcamızı, klasik ve modern çizgilerin bütünleştiği, konaklamalı ve termal turizmin bütün ihtiyaçlarına karşılık verebilecek, doğa ile örtüşük şekilde yeniden inşa edip hizmete sunmak ilk işlerimizden olacak.


SAĞLIK TURİZMİNDE İDDİALI OLACAĞIZ

Son yıllarda artan ihtiyaca cevap verebilecek bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile sadece yakın çevrenin değil, ülke çapında ve dünyanın konusunda cazibe merkezlerinden biri olacak şekilde çalışmalara hemen başlayacağız. Ayrıca geçmişte aktif olarak cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan maden suyu havzamız rehabilite edilerek sağlık turizmine kazandırılacak. Yeni istihdam alanları oluşacağı gibi ülke ve dünya çapında bir tanımla sağlık turizmi alanında bir cazibe merkezi olacağımızı düşünüyorum.

JEOPARK TURİZME ADIM

Dünyada hızla yayılan kır ve jeopark turizmi için ilçemiz oldukça uygun. Kuzey Anadolu fayına çok yakın ve kollarından birinin geçtiği ilçemizde 100 civarında jeolojik alan olup bunlardan önemli bir geçiş noktasında bulunan Beşkonak bazalt sütunları jeositi projelendirilip üniversite, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma ekibi kurularak halkın ziyaretine sunulacak.

  • Çocuklar için köy kuracağız
  • Süleyman Acar, “Çocuk Köyü” ve “Çocuk Sokağı” projeleriyle geçmiş ile istikbal arasında köprü kuracaklarını söyledi. Acar, “Bu projeler çocuk ve hatta gençlere unutulmakta olan kır hayatını ve özgün oyunlarımızı hatırlatma, yaşama ve yaşatma imkanı sunacak. Konumu ve şartları itibarıyla ilçemiz macera parklarına oldukça uygundur. Çocuk ve gençlerimize hem doğa sevgi ve saygısını kazandıracak hem de enerjilerini temiz açık havada verimli bir biçimde sarf edecek bu projeyi kısa zamanda hayata geçireceğiz. İlçemiz izcilik eğitim ve uygulamalarına çok uygun olduğundan bu okullardan elverişli olanları İzcilik Kamp ve Eğitim Merkezi olarak ilçemize kazandırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
#​Kızılcahamam
#AK Parti
#Süleyman Acar
5 yıl önce