|

Seçim 2019! Sakarya Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Sakarya Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Sakarya ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Sakarya Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:34 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Sakarya seçim sonuçları.
Sakarya seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Sakarya ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Sakarya seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Sakarya ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Sakarya ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Sakarya yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız.

SAKARYA

Sakarya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehri.

2018 yılı sonu TÜİK verilerine göre Sakarya'nın nüfusu 1.010.700'dür. 16 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 665 mahalle bulunmaktadır.

Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölüm'ünde yer alır.

Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır. Sakarya Nehri, Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz'e dökülür.

Sakarya'da ekonomisinde tarımın önemli bir yeri vardır. Hendek, Karasu ve Kocaali ilçelerinde fındık yetiştiriciliği mevcuttur. Ayrıca mısır tarımı da yapılmaktadır. Sakarya'da sanayi son zamanlarda gelişmeye başlamıştır. Son yıllarda kurulan sanayi kuruluşları bu sanayileşmeyi daha da artırmıştır. Sakarya, bir milyona yaklaşan toplam nüfusuyla İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'in ardından Marmara Bölgesi'nin en büyük beşinci şehridir.

#Sakarya Seçim sonuçları
#Sakarya seçim sonuçları 2019
#Sakarya meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Sakarya 2019
#seçim sonuçları Sakarya
#Sakarya yerel seçim sonuçları
#Sakarya yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce