|

Trabzon’da yüzler gülüyor

Ligde kötü bir sezon geçiren bordo-mavili takımın, Kayserispor deplasmanında aldığı galibiyet moralleri yerine getirdi. Sıkıntılı günler yaşayan yönetim, teknik heyet ve futbolcular bu 3 puan ile rahat bir nefes aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 2 puan çıkartan Trabzonspor, ligin alt sıralarına demir attığı dönemde Kayserispor deplasmanından 3 puan çıkartarak haftalar sonra galibiyeti hatırladı. Yönetim ve teknik heyetin diken üstünde olduğu dönemde alınan galibiyet camiaya rahat bir nefes aldırdı. En son deplasmanda 3 puan kazanan Trabzonspor, yine deplasmanda güldü. Ligdeki son galibiyetini İstanbul'da Galatasaray karşısında alan bordo-mavililer, 4 haftalık aradan sonra yine deplasmanda Kayserispor'u yenerek galibiyetle tanıştı. Bordo-mavililer, Galatasaray maçının ardından evinde Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalırken, Antalyaspor'a ise 1-0 yenilmişti. Deplasmanda Beşiktaş'a ise 2-1 yenilen Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalmıştı.



DEPLASMANDA 7 PUAN


Trabzonspor bu sezon dış sahada oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Topladığı 7 puan ile Karadeniz ekibi dış saha sıralamasında 11. sırada yer aldı. Bordo-mavililer, bu maçlarda attığı 3 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. Trabzonspor, iç sahada ise oynadığı 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet elde etti. Attığı 5 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü ve 8 puan toplayarak iç saha sıralamasında 14. basamakta yer aldı. Süper Lig'de geride kalan 13. hafta itibariyle 8 golle ligin en az gol atabilen takımı olan Trabzonspor'u 9'ar golle Akhisar Belediyespor ve Adanaspor takip ediyor.



İyi ki varsın Matus Bero


Yerel gazeteler, deplasmanda Kayserisporu 1-0 mağlup ederek 4 haftalık galibiyet özlemine son veren Trabzonspor için, "Hayata döndü" yorumunu yaptı. İlkhaber, "Müjde Trabzon hayata döndü", "Bordo-mavililer tam 4 hafta sonra galibiyet sevinci yaşadı" ifadelerini kullandı. Günebakış ise, "Trabzon nefes aldı", "Bordo-mavililer korku tünelinden Kayseride çıktı" başlıklarını kullandı. Son Nokta, "Ohh bee..Nihayet", "Kayserispor'u tek golle geçen Trabzonspor, 4 hafta sonra galip gelerek komadan çıktı" yorumunda bulundu. Karadeniz Gazetesi, "İyi ki varsın Matus Bero", "Trabzonu genç yeteneği kabustan uyandırdı" ifadelerine yer verdi. Taka'da, "Hayat öpücüğü!", "Haftalardır galibiyete hasret olan Trabzonspor, zor da olsa galip geldi, nefes aldı" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı.



Akyazı 18 Aralık'ta açılacak


Trabzon'da inşa edilen Akyazı Stadı'nın açılış töreninin 18 Aralık'ta yapılması planlanıyor. Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Trabzon Valiliğinde yapılan toplantıda statta yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile açılış törenine ilişkin konular görüşülürken, stadın açılış töreninin 18 Aralık'ta yapılması kararı alındı. Bu arada Ortahisar Belediyesi'nin düzenlendiği Trabzonspor Efsaneleri futbol turnuvasında Mavi takımı 4-2 yenen Bordo takım şampiyon oldu.





#Süper Lig
#Trabzonspor
#Kayserispor
7 yıl önce