|

Trabzonspor kupada da yok

Süper Lig'de kötü günler geçiren bordo-mavililer, Türkiye Kupası H Grubu'ndaki ilk maçta kendi sahasında 2. Lig ekibi Gümüşhanespor'a mağlup olarak düşüşünü sürdürdü. Muhammet Demir ile öne geçen Trabzonspor, Muhammed Çalhanoğlu ve Salih Zafer'in gollerine engel olamadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 06:14 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig'de beklenenin çok uzağında kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda 2. Lig ekiplerinden Gümüşhanespor karşısında öne geçmesine rağmen rakibine 2-1 mağlup oldu. İki takımın da temkinli başladığı maçın ilk tehlikeli atağı konuk ekipten geldi. 11. dakikada Ali Öztürk'ün şutunda top Uğur Demirok'un müdahalesiyle üst direkten geri döndü. 12'de kale alanı içinde Suk, kaleci Oğuz tarafından yere indirildi. Hakem devam ettirdi. 24'te Zeki'nin ısrarla sürdürdüğü pozisyonda kale alanı içine gönderdiği topla buluşan Muhammet Demir topu filelere göndererek bu sezon ilk golünü de atmış oldu: 1-0. 29'da Gümüşhanespor'un kazandığı serbest vuruşta Muhammed Çalhanoğlu'nun yaklaşık 25 metreden kaleye gönderdiği top kaleci Esteban'ın da hatasıyla filelerle buluştu 1-1. 44'te bu kez Muhammet kale alanı içinde Zafer tarafından indirildi hakem yine oyunu devam ettirdi. İkinci yarıya baskılı giren ve üst üste forvet elemanları sayısını arttıran Trabzonspor'un çabası sonuç getirmedi. Üç oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için oyunun son 15 dakikasını sakat sakat oynayan Gümüşhane kalecisi Oğuz'u geçemeyen bordo-mavililer, beklemediği bir anda golü kalesinde gördü. 83'te Gümüşhane'nin kullandığı kornerde Salih Zafer topu filelere gönderdi: 1-2. 90+3'te Mehmet Ekici'nin şutu direkten döndü.



Yanal: Çalışıyoruz ama skor üretemiyoruz


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, galip gelmek için çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. Yanal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Söylenecek çok şey yok. Sezon başından bu yana topu kale çizgisinden içeriye geçirmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu maçta pozisyonlarımız oldu. Şut attık ama topu geçiremedik ve top üretemedik. Çalışıyoruz ama skor üretemiyoruz. Taraftar her zaman haklıdır. Onları mutlu etmek isteriz ama koşullar şuan bunu o noktaya getirmiyor. Oyuncularımıza sorundan kaçmamak gerektiğini mücadeleyi devam etmek gerektiğini söyledim" dedi.



Galibiyet hasreti sürüyor


Trabzonspor, 26 Ekim'de kazandığı Çorum Belediye maçından bu yana çıktığı 5 maçı da kazanamadı. Bordo-mavililer, 2-1 kazandığı maçtan sonra oynadığı 5 karşılaşmada 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.




#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#Ziraat Türkiye Kupası
7 yıl önce