|

Apple istenmeyen aramaları otomatik engelleyecek

Apple kullanıcılarının bir derdine daha çözüm getirecek bir patent aldı. Alınan patent kullanıma sunulduğunda kullanıcıları istenmeyen numaralar artık rahatsız edemeyecek.

Yeni Şafak
10:50 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Apple'ın elinde henüz kullanıma sunmadığı yüzlerce patent bulunuyor.
Apple'ın elinde henüz kullanıma sunmadığı yüzlerce patent bulunuyor.

ABD’li teknoloji devi Apple, kullanıcılarını büyük bir dertten kurtaracak yeni bir patent daha aldı. Alınan patentin içeriğine bakıldığında Apple istenmeyen numaraları otomatik olarak algılayacak ve engelleyecek.

Kullanıcılarının istenmeyen numaralar konusunda yaşadığı sıkıntıya kulak veren Apple, bu durumun önüne nasıl geçebileceği konusunda çözümler üretmeye başladı ve sorunun çözümünü bularak patentini aldı.

SPAM ARAMA YAPILDIĞINDA TELEFON ÇALMAYACAK!

Teknoloji devi geliştirdiği teknoloji ile bu çağrıları tespit edebilmek için çağrı parametrelerini kullanmayı planlıyor. Cihaz ağ ekipmanı tanımlayıcıları, sunucu tanımlayıcıları ve daha fazla parametreyi göz önünde bulundurarak telefona gelen aramanın spam olup olmadığını belirleyebiliyor.

  • Patenti alınan bu özellik Apple kullanıcılarına sunulduğunda ise istenmeyen yani dolandırıcılara, pazarlamacılara ait numaralar engellenecek. Bu tür kişilerden çağrı geldiğinde telefon çalmayacak ve titremeyecek. Sadece ekranda içerisinde çağrıya ait bilgi barındıran uyarı mesajı belirecek.
#Apple
#Spam
#İstenmeyen numara
6 yıl önce