|

Facebook ve Instagram’ın çökme nedeni açıklandı

Dün popüler sosyal medya devi Facebook ve Instagram'ın bazı yerlerde çökmesine yol açan sorunun sebebi, açıklandı.

Yeni Şafak
16:43 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:48 - 21/11/2018 Çarşamba
Diğer
Facebook, Türkiye saatiyle 15:40 civarında çöktü
Facebook, Türkiye saatiyle 15:40 civarında çöktü

Bazı kullanıcılar, Facebook ve Instagram'a dün birkaç saat ulaşamadılar. Firmadan gelen açıklama göre bir "rutin test" sitenin erişilmez hale gelmesine yol açtı.

Firmaya göre "bir sunucu yapılandırma hatası, tüm uygulamalarda aralıklı problemlere" neden oldu. Kısa süre sonra tekrar çevrimiçi hale gelen sosyal dev, "herkes için yüzde 100 geri döndük, bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz," dedi.

Chp'in haberine göre kesinti, Facebook'un bu sene yaşadığı sorun ve skandallar listesine eklenen yeni bir madde oldu. Bu listede Facebook'un verilerinizin güvenliğine yeteri kadar özen göstermemesinden, ABD seçimlerine Rus troll'lerin karışmasına bir dizi fiyasko var.


Facebook, Türkiye saatiyle 15:40 civarında çöktü (4:41 AM Pasifik Saati). Kesinti en çok ABD'nin doğu yakasını, Güney Amerika, Avrupa ve Asya'nın bazı bölümlerini etkiledi. Bazı firmalar, Black Friday yaklaşırken reklamlarını Facebook'a yerleştirmeyi başaramadığını söylediler.

Kesintiden hoşnut kalmayan Facebook tutkunları, yaşananları FacebookDown ve InstagramDown etiketleriyle Twitter'a taşıdılar. Bu sırada Facebook, kendi Twitter hesabından sorunu gidermek için çalıştıklarını söyledi ancak öfkeli kitle, yavaş çalışan veya hiç çalışmayan Facebook hakkında sızlanmaya devam etti.

#Facebook
#Instagram
#Çökme
5 yıl önce