Rezaletin gölgesinde

Ali Kemal Yazıcı
Ali Kemal YazıcıYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 22/05/2024, Çarşamba • Yeni Şafak Haber Merkezi
Rezaletin gölgesinde

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu 5237 sayılı TCK’nın 216. Maddesinde kamu barışına karşı suçlar bölümünde düzenlenmiştir. Üç başlıkta toplanan bu maddenin ilkinde ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ birinci sırada yer almaktadır. Sizin anlayacağınız 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıdır ve bu suç hiçbir şikayete tabi değildir.”

Şimdi soruyorum;

Son günlerde, son haftalarda, son aylarda değil son yıllarda her yolu mübah sayan kulüp başkan ve yöneticilerinin son zamanlardaki açıklamalarını incelediğimizde ortaya çıkan tablo 5237 sayılı TCK’nın 216. Maddesi ile örtüşüyor mu örtüşmüyor mu?

İşte bu soruyu 3 ay önce yazısında soran bu garip, aradan geçen 3 aydan sonra gelinen noktayı ta o zamanlar tespit ederken, başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere futbolun paydaşlarının kulağının üzerine yatıp, terörü tetikleyen anlayışının değişmemesini nasıl açıklayacak?

Halil Umut Meler’in yediği yumruğu mazeret sayarak gövde gösterisi yapan Arda Kardeşler ile Mete Kalkavan’ın uzantısında İzmir merkezli hakemlerin Cüneyt Çakır rolüne bürünen anlayışı ile Tokat ailesinin gövde gösterisine sahne olan Türk futbolu bir büyük rezalete daha damga vurdu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan son derbi maçından anlaşılacağı gibi futbol sadece futbol olmaktan çıkıp, birilerinin terör anlamında rövanş maçına dönüşmüştür…

"Bırakın birbirlerini yesinler" anlayışının bile hafif kaldığı böylesi önemli bir karşılaşmanın böylesine rezalet ve skandala sahne olduğundan yola çıkarsak, ligin ilk iki sırasını teşkil eden kulüpler, bu zamana kadar yaptıkları açıklamalarla futbol terörüne çanak tutmuştur.

Bir yıldır devem eden bu tekrarımızdan sonra bir güzel temaşanın sergileneceğine inandığım Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde futbolun güzellikleri lig klasmanındaki ilk iki kulübün yaşattığı çirkinliklerin önüne geçecektir.

Lig üçüncülüğünü kazanan Trabzonspor ile Avrupa’ya kestirmeden gitmeye çalışan Beşiktaş, yıllar öncesinden özlediğimiz yarı yarıya taraftar desteği ile tarihi bir maça çıkacak. Kimin kazanıp, kaybedeceğinden çok, lig sıralamasındaki ilk iki takımın yaşattığı rezalete inat bir şölen havasında geçmesini beklediğim bu karşılaşmadan dileğim futbolun birliği ve dirliği adına bir umut olarak karşımıza çıkmasıdır.

Kimin kupa kaldıracağını bilmiyorum ama ligde kupa kaldıramayacak iki takımdan birinin Türk futbolunda yaşanan rezaletin gölgesinde Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldıracağını bildiğim gibi kaybedenin stat basmayacağını da biliyorum.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026