|

BM: Soçi mutabakatı sayesinde 1 milyon çocuk kurtarılabilir

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 25 Eylül'de başlayacak BM 73. Genel Kurulu Görüşmeleri öncesi BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Guterres, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki silahlardan arındırılmış tampon bölge oluşturulmasına ilişkin anlaşma tam anlamıyla uygulanırsa 1 milyonu çocuk 3 milyon sivili felaketten kurtarabilir" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak
22:02 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:17 - 20/09/2018 Perşembe
AA
Yaşıtları, dondurma yemeği parkta oynamayı düşlerken onların tek düşündüğü, hayatta kalmak. Fotoğraf: Arşiv
Yaşıtları, dondurma yemeği parkta oynamayı düşlerken onların tek düşündüğü, hayatta kalmak. Fotoğraf: Arşiv
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki silahlardan arındırılmış tampon bölge oluşturulmasına ilişkin
anlaşma tam anlamıyla uygulanırsa
1 milyonu çocuk 3 milyon sivili felaketten kurtarabilir
." dedi.
Guterres, 25 Eylül'de başlayacak BM 73. Genel Kurulu Görüşmeleri öncesi BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok uluslu sistemin tehlikede olduğu uyarısında bulunarak
dünya liderlerine uluslararası işbirliği çağrısında bulundu
.


"1 milyonu çocuk 3 milyon sivil kurtarılabilir"

"Tüm taraflar güçlü bir taahhütte bulunmalı"

Guterres, Soçi mutabakatının uygulanması, sivillerin korunması, insani erişim sağlanması ve Cenevre sürecinin ilerlemesi için tüm taraflara güçlü bir taahhütte bulunmaları çağrısı yaptı.

Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde ABD Başkanı Trump'ın gelecek hafta hedef alması beklenen İran nükleer anlaşmasına ise desteğini yineledi.


#BM
#Guterres
#Rusya
#Suriye
#Trump
#türkiye
6 yıl önce