|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mali'ye 'metrobüs' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali'de mevkidaşı Keita ile yaptığı basın toplantısında Mali'de toplu ulaşım sıkıntısının olduğunu gördüğünü söyleyerek ülkeye metrobüs sistemi için görüşme başlatılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Yeni Şafak
22:09 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 23:33 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali'de mevkidaşı Keita ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mali'de mevkidaşı Keita ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Mali'de tolu ulaşım sıkıntısının olduğunu gördüğünü söyleyerek ülkeye metrobüs sistemi için görüşme başlatılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Metrobüs sisteminin kurulması

Ülkeye geldiğinden itibaren ulaşımdaki sıkıntının dikkatini çektiğini anlatan Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Toplu taşım burada yok. Kardeşimin kendisiyle de bunu konuştum. Dediler ki 'Toplu taşım bizde yok.' 'Peki burada metrobüs sistemine girmeye nasıl bakarsınız?' dedim. 'Ben bunu İstanbul'da gördüm, çok beğendim.' dediler. Hemen biz Türkiye'deki firmalarımızla telefonlaşarak irtibatlarımızı kurduk. Önümüzdeki hafta buraya gelerek kendileriyle görüşecekler, inşallah temenni ederim ki BOT sistemiyle burada böyle bir projeye girecekler. Toplu taşım sistemi, özellikle Mali'yi çok çok rahatlatacak."


Yaşasın Mali-Türkiye dostluğu

Keita, Türkiye'nin Mali'nin kalkınmasına verdiği öneme dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mali'nin enerji alanında yatırıma ihtiyacı olduğunu vurgulamasından dolayı da çok memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'deki ziyareti sırasında metrobüs hatlarından çok etkilendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç saatlik Mali ziyaretinde "metrobüsleri burada da yapalım" teklifinde bulunduğunu dile getiren Keita, "Yaşasın Mali-Türkiye dostluğu." ifadesini kullandı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#İbrahim Boubacar Keita
#Mali
6 yıl önce