|

Tekstil mühendisliği öğrencilerine fırsat

İTHİB, tekstil ve hammaddeleri sektöründe kalifiye mühendis açığını kapatabilmek adına YÖK ile işbirliğine imza attı. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, "Sektörün tekstil mühendislerine ihtiyacı her geçen gün artıyor. Hem kaliteyi hem de kontenjanları artırma adına burs ve iş garantisi programı başlattık" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/10/2018 Sunday
Güncelleme: 00:50 - 14/10/2018 Sunday
Yeni Şafak
İTHİB, YÖK ile işbirliğine imza attı.
İTHİB, YÖK ile işbirliğine imza attı.

İTHİB, tekstil ve hammaddeleri sektöründe kalifiye mühendis açığını kapatabilmek adına YÖK ile işbirliğine imza attı. Yapılan iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, "Üniversitelerdeki tekstil mühendisliği bölümünün yıllardır kan kaybeden bir bölüm. Sektöründe de tekstil mühendislerine ihtiyacı her geçen gün artıyor. Kontenjanlar bu sene yarının altında kaldı. Hem kaliteyi hem de kontenjanları artırma adına burs ve iş garantisi programı başlattık. Önümüzdeki yıl devreye girecek. YÖK ile iş birliği yaptık. Öğrenciye iş garantisi ve başarı derecesine göre öğrenim hayatı boyunca burs vereceğiz. Öğrenciler, 8 dönemin 7 dönemini okulda 1 dönemini sanayide geçirecek. Başarılı ise iş yerinde devam etme imkanı olacak. Sektör olarak geleceğe umutla bakıyoruz. Cari açığı daha fazla kapatabilmek adına kalifiye mühendislere ihtiyacımız var" dedi.

TERSİNE GÖÇ PROJESİ

"Tersine Göç" projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Öksüz, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde işsizlik parası alıp evde oturan birçok genç var. İşsizlik parası 600-700 lira, işsizlik parası değil asgari ücret alsınlar ve çalışsınlar. Devlet işsizlik parasını vermeye devam etsin, işveren de üstünü tamamlasın. Bu bölgelere konfeksiyon kurdurabiliriz. Bununla ilgili bu ay içerisinde bakanlıklarla görüşmeleri yapacağız. Bu proje aynı zamanda ülkede olan iç göçü de azaltacak. Projemizin kadın istihdamının da önünü açacağını düşünüyoruz. Çalışma Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız” diye konuştu.

  • Ana pazar Avrupa
  • Öksüz, “Dolaylı ihracatı da katarsak 20 milyar dolar ihracat potansiyelimiz var. Eylül ayında en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler içerisinde Almanya ilk sırada. Daha sonra İngiltere, İtalya ve ABD geliyor. Bizim ana pazarımız Avrupa’dır. ABD’ye ihracatta her türlü zorluk içerisinde bile yüzde 2 artışımız var” ifadelerini kullandı.
#İTHİB
#Tekstik
#Tekstil mühendisliği
6 years ago