|

Doktorlar için KHK düzenlemesi: SGK'lı hastanelerde çalışabilecekler

TBMM'de sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifindeki KHK ile uzaklaştırılan doktorların çalışma şartları maddesi değiştirilerek kabul edildi. Buna göre kamudan ihraç edilen hekimler SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecekler. Verdikleri rapor geçerli olacak.

Yeni Şafak
19:55 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 20:31 - 14/11/2018 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucunda kamu görevine alınmayan devlet hizmeti yükümlüsü doktorlar, çıkarma veya göreve alınmama kararının verildiği tarihten itibaren 450 gün sonunda mesleklerini icra edebilecek.

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5. maddesi üzerinde önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre; terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucunda kamu görevine alınmayan devlet hizmeti yükümlüsü doktorlar, çıkarma veya göreve alınmama kararının verildiği tarihten itibaren 450 gün sonunda mesleklerini icra edebilecek. Teklifin mevcut halinde bu süre 600 gün idi.

Aynı önerge doğrultusunda, "
terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzman olanların yalnızca SGK anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabileceklerine
" yönelik hüküm de metinden çıkarıldı.
#TBMM
#KHK
5 yıl önce
default-profile-img