|

Kırşehir merkezli 7 ilde PKK operasyonu: 15 tutuklama

Kırşehir merkezli 7 ilde yapılan terör örgütü PKK operasyonunda AEÜ'de örgütlenerek örgüte eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 üniversite öğrencisi ve mezunundan 15'i tutuklandı.

Yeni Şafak
20:55 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:12 - 17/05/2017 Çarşamba
AA
Terör örgütü PKK'ya eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 üniversite öğrencisi ve mezunundan 15'i tutuklandı
Terör örgütü PKK'ya eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 üniversite öğrencisi ve mezunundan 15'i tutuklandı

Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 üniversite öğrencisi ve mezununundan 15'i tutuklandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonunda yakalanan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Kırşehir Adliyesi'ne gönderildi. Cumhuriyet savcısına iffade veren şüpheliler, "silahlı terör örgütü üyeliği ve destek sağlamak" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden M.V.A, E.K, C.Y, B.G, M.D, N.Y, S.K, Ö.H, S.Ş, V.Z, M.K, F.A, M.K, A.Y, Ç.Y. tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

  • Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) öğrenim gören öğrenciler arasında örgütlenerek, mezun olduktan sonra başka illerde görev verildiği ileri sürülen PKK terör örgütü mensuplarına yönelik 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 17 öğrenci ve mezunu Kırşehir, Mersin, Ankara, İstanbul, Muş, Batman ve Ağrı'da gözaltına alınmıştı. Daha sonra Kırşehir'e getirilen şüphelilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne ait doküman, afiş, bayrak ve belgeler ele geçirilmişti.
#PKK
#Kırşehir
#operasyon
7 yıl önce