|

Türlerin en'leri

Türkiye en çok hangi tür filmlerden hoşlanıyor, neye ihtiyacı var merak ettik. Boxoffice Türkiye istatistiklerinden bir derleme yaptık ve sinema ekranlarında sıklıkla hangi türleri görmek istediğimizi öğrendik!

Yeni Şafak
15:31 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 13/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Türlerde ilk üçe giren filmlerin izlenme sayılarını toplayarak hazırladığımız sıralamaya göre, Türkiye gülmeyi çok seviyor! Korku türünün sonuncu olması ise, beyazperdeye bakmak konusunda o kadar da cesur olmadığımızı gösteriyor. 10 tür arasında hazırladığımız sıralama ve ilk üç filmleri ise şöyle:



En çok izlenen tür Komedi türü


Komedi türü 20 milyon 89 bin 689 izlenme sayısı ile Türkiye'de en çok izlenen tür oldu. Bu türün en çok izlenen filmi olan Recep İvedik 4, aynı zamanda tüm türler arasında da en çok izlenen film rekoruna 7 milyondan fazla izleyici sayısıyla elde ediyor. Komedi türünde ikinci sırada ise 6 milyon 9 yüz bin izlenme sayısıyla Düğün Dernek yer alıyor. Üçüncülük ise 5 milyon 7 yüz bin kişi sayısı ile Düğün Dernek 2: Sünnet filmi.





İkincilik Dram türünde


Dram 11 milyon 51 bin 983 izlenme sayısı ile ikinci oldu. Bu türün en çok izlenen filmi Babam ve Oğlum oldu. İkinci ve üçüncü sıralarda Mahsun Kırmızıgül imzalı iki film bulunmakta. İkinci sırada Mucize, üçüncü sırada New York'ta Beş Minare bulunmakta.





Üçüncülük Bilim-Kurgu türünde


Bilim-Kurgu 10 milyon 191 bin 788 izlenme sayısı ile üçüncü sırada. Türün birinciliği G.O.R.A. da. Cem Yılmaz, bu filmin tam tersini de sinemaya aktararak A.R.O.G. filmi ile ikinciliği de kapıyor. Üçüncü sırada ise aksiyon türünde de üçüncülüğü elde edebilen Avatar bulunmakta.





Aksiyon dördüncü sırada


Aksiyon 9 milyon 700 bin 647 izlenme sayısı ile dördüncü oldu. Bu türde en çok izlenen film 4 milyondan fazla seyircisi ile Kurtlar Vadisi: Irak. Hemen arkasından gelen isim ise dünyaca bilinen serinin son yapımı olan, Hızlı ve Öfkeli 7 oldu. Aksiyon türünde üçüncü sıraya yerleşen isim ise dünya gişelerinde hasılat rekorları kırmış olan Avatar.





Macera beşinci sırada


Macera 8 milyon 929 bin 650 izlenme sayısı ile beşinci oldu. Türün ilk üç sıralamasında ise, birinci sırada New York'ta Beş Minare, ikinci sırada Titanik, üçüncü sırada ise Eşkıya filmi yer almakta.





Aşk altıncı sırada


Aşk 7 milyon 965 bin 353 izlenme sayısı ile altıncı oldu. Bu türdeki filmler arasında birinci sırada 3 milyona yakın seyirci rakamıyla Titanik, ikinci sırada ise 2 milyon 7 yüz bin izlenme sayısıyla Evim Sensin bulunmakta. Aşk Tesadüfleri Sever ise üçüncü sırada.





Romantik-Komedi yedinci sırada


Romantik-Komedi 6 milyon 292 bin 52 izlenme sayısı ile yedinci sırada. Bu türün birinci sırasında Celal ile Ceren filmi ile Şahan Gökbakar 2. kez liderliği elde ediyor. Kocan Kadar Konuş ise ikinci sırada. Üçüncü sırada da Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda bulunmakta.





Çizgi Film sekizinci sırada


Çizgi Film 5 milyon 544 bin 498 izlenme sayısı ile sekizinci sırada. Türün birincisi ise Allah'ın Sadık Kulu: Barla. İkinci sırada Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor. Üçüncü sıra ise yine Buz Devri filminin 3 yapımı olan Dinazorların Şafağı.





Gerilim dokuzuncu sırada


Gerilim 4 milyon 169 bin 130 izlenme sayısı ile dokuzuncu sırada. Türün ilk üç sıralaması ise şöyle. Birinci sırada kıyamet senaryosunun işlendiği 2012 filmi yer almakta. İkinci sıra ise Mel Gibson damgalı Altıncı His. Üçüncü sırada ise Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay filmi yer almakta.





Son sırada ise Korku türü


Korku 2 milyon 203 bin 140 izlenme sayısı ile sonuncu oluyor. Bu türde ise Hasan Karacadağ imzalı Dabbe: Zehr-i Cin birinci sıraya 837 bin izlenme sayısı ile yerleşiyor. İkinci sırada Brad Pitt'in başrolünde olduğu Dünya Savaşı Z, üçüncü sırada ise Warner Bross yapımı olan Hayalet Gemi bulunmakta.





#sinema
#türler
#komedi
#bilim kurgu
#aksiyon
#dram
#aşk
#korku
#gerilim
#çizgi film
#boxoffice türkiye
8 yıl önce