EDISYON:

Günün Yemeği: Yıldız Şehriyeli Tavuk Suyuna Çorba Tarifi

Yeni Şafak
11:2429/05/2018, Salı
G: 29/05/2018, Salı
Lokma
İftar için henüz hazırlığı olmayanlara biz bugün yıldız şehriyeli tavuk suyu çorba tavsiyemiz olacak.
İftar için henüz hazırlığı olmayanlara biz bugün yıldız şehriyeli tavuk suyu çorba tavsiyemiz olacak.

Faydaları saymakla bitmeyen tavuk suyu çorbasını, bugün iftar sofralarına taşıyoruz. Genellikle hasta olduğumuz zamanlarda tercih ettiğimiz bu şifa deposu içeceğin iftar için en uygun başlangıç olacağını düşündük. Peki, yıldız şehriyeli tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? İşte lokanta usulü tavuk suyu çorba tarifimiz.

ayı boyunca,
sofralarınız için pratik, lezzetli ve besleyici tarifler sunmaya devam ediyoruz. Bugün sizler için Yıldız Şehriyeli Tavuk Suyuna Çorbayı seçtik. Mide koruyucu özelliğe sahip bu şifa deposunun, ortalama 17 saat aç kalan vücut için en doğru başlangıç olacağını düşündük. Biz çorbamızı yaparken yıldız şehriye tercih ettik. Fakat siz farklı malzemelerle renklendirebilirsiniz. Lokanta usulü tavuk suyu çorba tarifine benzeyen tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Videolu ve fotoğraflı anlatım yaparak hazırladığımız yıldız şehriyeli tavuk suyu çorba tarifimiz için:

Malzemeler / 4 Kişilik
  • 2 Adet Tavuk Baget
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • ½ Su Bardağı Yıldız Şehriye
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • Kıyılmış Maydanoz
Yapılışı
  • Baget ve tereyağını tencereye alıp soteleyin. Bagetlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Etleri, kemiklerinden ayrılana kadar pişirin. Etlerini ayıklayıp kenara alın. Çorbaya şehriyeyi ilave edip tuzunu ayarlayın. Didiklediğiniz etleri de tencerenin içine ekleyin. Şehriyeler açılana kadar çorbanın suyunu kontrol edin. Bir tavada tereyağını kızdırın ve pul biberi ilave edin. Servis aşamasında çorbanın üzerine pul biberli sosu ve kıyılmış maydanozu serpin. Son olarak çorbaya taze çekilmiş karabiber ekleyin. Afiyet olsun.

Baget ve tereyağını tencereye alıp soteleyin.


Bagetlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Etleri, kemiklerinden ayrılana kadar pişirin.



Etlerini ayıklayıp kenara alın.

Çorbaya şehriyeyi ilave edip tuzunu ayarlayın. Didiklediğiniz etleri de tencerenin içine ekleyin. Şehriyeler açılana kadar çorbanın suyunu kontrol edin.



Bir tavada tereyağını kızdırın ve pul biberi ilave edin.

Servis aşamasında çorbanın üzerine pul biberli sosu ve kıyılmış maydanozu serpin. Son olarak çorbaya taze çekilmiş karabiber ekleyin.


Bol limon ile de tatlandırabileceğiniz yıldız şehriyeli tavuk suyu çorbamız hazır. Afiyet olsun.

  • Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)
  • “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, iftar ettirdiği kimsenin sevabı kadar sevap ona da yazılır, iftar edenin sevabından da bir şey eksilmez” buyurmuştur. (Tirmizî, “Savm”, 82)

#Yıldız Şehriyeli Tavuk Suyuna Çorba
#iftar
#ramazan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.