|

Apple Watch 2 ve AirPods Türkiye fiyatları açıklandı

Apple'ın geride bıraktığımız gün tanıttığı yeni nesil akıllı saatin ve kablosuz kulaklığın Türkiye fiyatları belli oldu. Apple Watch Series 2'nin ve AirPods'un ABD fiyatıyla Türkiye fiyatı arasında ciddi farklar göze çarpıyor.

Yeni Şafak
14:34 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:34 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın yeni ürünleri Apple Watch Series 2 ve AirPods'un Türkiye fiyatları belli oldu.
Apple'ın yeni ürünleri Apple Watch Series 2 ve AirPods'un Türkiye fiyatları belli oldu.

ABD'li teknoloji Apple, dün San Francisco'da düzenlediği etkinlikte iPhone 7, iPhone 7 Plus, AirPods ve Apple Watch Series 2'yi resmen tanıttı. Bu ürünlerin özelliklerini önceki haberlerimizde belirtmiştik.



Tabii özelliklerin yanı sıra bu ürünlerin fiyatları da önemli. Bildiğimiz üzere son zamanlarda dolar ve euro kuru ülkemizde yüksek seyrettiği için, yurtdışı fiyatlarıyla ülkemiz fiyatları arasında ciddi farklar oluşuyor.



AirPods (kablosuz kulaklık) ve Apple Watch Series 2'nin Türkiye fiyatları Apple'ın resmi sitesinden açıklandı. Bu fiyatları, yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırarak ele alalım:





Açıkçası fiyatların Türkiye standartlarının hayli üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Airpods'a baktığımızda, ABD'de yaşayan birisi için 159 dolar gayet normal görünebilir. Lakin güncel dolar kuru karşılığı 465 lira olan kablosuz kulaklık için Apple'ın 779 lira satış fiyatı belirlemesi bir hayli yüksek olmuş.



Benzer cümleleri Apple Watch Series 2 için de söyleyebiliriz. ABD'de en pahalı Apple Watch 1.249 dolara satılırken, ülkemizde 5 bin liraya satılıyor. Üstelik ABD'de satılan saatin TL karşılığı 3.800 liraya tekabül ediyor. Apple'ın aynı saati Türkiye'de 1.200 lira pahalı satması çok da anlaşılacak bir durum değil.



Diğer taraftan 5 bin lira, bir akıllı saat için o kadar yüksek bir ücret ki; bu fiyata piyasadaki teknolojik ürünlerin birçoğunu alabilirsiniz. Aynı şekilde 779 liradan satılan AirPods yerine orta halli bir Android akıllı telefon satın alınabilir.










#Apple Watch Series 2
#AirPods
#Apple
#iPhone 7
8 yıl önce