İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine yönelik siber saldırı girişimi

23:17, 22/06/2026, Pazartesi
AA
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine yönelik siber saldırı girişimi
Veri ihlali tespit edilmeyen sistemler yeniden hizmete açıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, bilgi sistemlerine yönelik yüksek etkili bir siber saldırı girişimi tespit edildiğini açıkladı. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında bazı sistemler geçici olarak devre dışı bırakılırken, yapılan incelemelerde veri güvenliği ihlali yaşanmadığı belirlendi. Etkilenen sistemler yeniden devreye alınırken, süreç ilgili kurumlarla koordinasyon içinde takip ediliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bilgi sistemlerine yönelik siber saldırı girişiminin tespit edildiğini, yapılan incelemelerde veri güvenliği ihlali bulunmadığının belirlendiği bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, 21 Haziran saat 20.30 itibarıyla üniversitenin bilgi sistemlerine yönelik bir siber saldırı girişimi tespit edildiği belirtildi.

"Kritik alt yapıyı hedef alan yüksek etkili siber tehdit"

Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), izleme sistemlerinden alınan bildirimler üzerine ilgili birimlerce inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, teknik değerlendirmeler sonucunda saldırı girişiminin kritik alt yapıyı hedef alan yüksek etkili siber tehdit olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, sürecin ilk anından itibaren üniversitenin Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) koordinasyonunda gerekli güvenlik tedbirleri alındığı, sistemlerin ve verilerin korunması amacıyla internet erişimi ile etkilenen sunucuların kontrollü şekilde devre dışı bırakıldığı kaydedildi.

"Veri güvenlik ihlalinin olmadığı tespit edildi"

Veri güvenlik ihlalinin olmadığı tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gece boyunca sürdürülen çalışmalar kapsamında kayıt ve izleme sistemleri detaylı olarak incelenmiş, veri güvenlik ihlalinin olmadığı tespit edilmiştir. Bilgi işlem hizmetlerinin kesintisiz şekilde sürdürülebilmesi amacıyla etkilenen sistemler yeniden faal hale getirilmiştir. Bu bağlamda hastanemizin bilgi yönetim sistemi 22 Haziran Pazartesi sabah 07.30 itibarıyla yeniden hizmet vermeye başlamıştır.

Konu, ilgili kamu kurumlarına bildirilmiş olup süreç, T.C. Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı ile işbirliği içerisinde titizlikle takip edilmektedir."

Üniversitenin olayla ilgili gerekli teknik ve idari tedbirleri aldığı belirtildi.


Enerji altyapısında siber güvenlik hamlesi
Ekonomi
Enerji altyapısında siber güvenlik hamlesi
Siber riskler yeni bir sigorta alanı açıyor
Ekonomi
Siber riskler yeni bir sigorta alanı açıyor
Asimetrik savaş ve siber vatan
Asimetrik savaş ve siber vatan

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026