|

Elias öğretmen derste

Finlandiya’da tasarlanan, 23 dilde konuşabilen robot öğretmen ‘Elias’ Türkiye’ye geldi. Elias, gelecek yıl 5 pilot okulda öğrencilere ders anlatacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:58 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Robot öğretmen ‘Elias’ Türkiye’ye geldi.
Robot öğretmen ‘Elias’ Türkiye’ye geldi.

Finlandiya'da tasarlanan, 23 dilde konuşabilen robot öğretmen "Elias" Türkiye'de öğrencilerle buluştu. Finlandiyalı yapay zeka ve robotik firması Utelias Tecnologies tarafından 8 kişilik ekiple bir yılda kodlanarak tasarlanan "Elias", Bahçeşehir Koleji Etiler Kampüsü'nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

OKUMA VE YAZMAYA KATKI

Robot öğretmen "Elias", okuldaki bir sınıfta derse girdi. Öğrencilerle İngilizce konuşan ve verilen komutları yerine getiren "Elias", öğrencilerle birlikte müzik eşliğinde dans etti. Dünya kamuoyunun ilgisini çeken Elias hakkında bilgi veren firmanın yöneticisi Johanna Hemminki, robot öğretmenin 23 dil bildiğini ancak şu an kullanılan versiyonunun Fince, İngilizce ve Almanca ile sınırlandırıldığını söyledi. Hemminki, robot öğretmenin öğrencilerin dil ve okuma-yazma gelişimlerine katkı sağlayacağını dile getirdi.


DAHA DA GELİŞTİRİLECEK

Halihazırda Finlandiya'da 4 şehirde pilot uygulamalarla ders başı yapan "Elias"ın 2 yıl içinde daha da geliştirileceğine vurgu yapan Hemminki, bu süre içinde eğitim teknolojileri noktasında robotun istenilen düzeye ulaşacağını kaydetti. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ise "Elias"ın gelecek eğitim-öğretim yılında Bahçeşehir Koleji bünyesinde 4-5 pilot okulda öğrencilerle buluşacağını ifade etti.

#Elias
#Robot
6 yıl önce