|

Kaynakçı kadınlar işbaşında

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan 9 kadın, mesleklerini en az erkekler kadar başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:22 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kaynakçı kadınlar işbaşında
​Kaynakçı kadınlar işbaşında

Hepsi ayrı bir hikaye ile daha önce hiç bilmedikleri kaynakçılık mesleğini seçen kadınlar, usta çırak ilişkisiyle başladıkları işlerinde elde ettikleri başarıyla işverenin de gözdesi oldu.

ERKEKLERDEN İYİYİZ

Rusya ve Orta Asya ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten Fabrikanın bağlı olduğu firmanın yönetim kurulu başkanı Fatih Aydın, Rusya’ya yaptığı bir iş seyahatinde kadın kaynakçıları gördüğünü, o fabrikanın yöneticilerinin tavsiyesiyle Kırşehir’deki fabrikalarında kadın kaynakçı çalıştırmaya karar verdiğini ifade etti. Kadın kaynakçılardan Birsen Şen, “İş başvurusu yaptığımda bana, ‘Kaynak yapabilir misin?’ diye sordular. Kabul ederek kaynak öğrenmeye başladım. 10 aydır işimde mutluyum ve başarılıyım. Severek yapıyorum. Bayanlar olarak bu işi başardığımızı düşünüyoruz. Çok zevkli bir meslek. Erkekler bunu kabullenmese de onlardan daha iyi kaynak yaptığımızı kanıtlıyoruz” sözlerine yer verdi.

#​Kırşehir
#Fatih Aydın
#Rusya
7 yıl önce