|

Yenikapı İstanbul için sanat üretiyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin, “İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesi kapsamında yenilenen Yenikapı Sanat Üretim Merkezi açıldı. Bu hafta Strasbourg Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerini ağırlayan merkezde, Fransız ve Türk mimar adayları İstanbul'un kara surları için proje üretiyor

Ertan Altan
00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 20:05 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Yenikapı İstanbul için sanat üretiyor
Yenikapı İstanbul için sanat üretiyor

Fatih Belediyesi tarafından restore edilerek sanat merkezi haline getirilen Yenikapı'daki eski İSKİ binası geçtiğimiz hafta Yenikapı Sanat Üretim Merkezi adıyla Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katılımıyla açıldı. Merkezin ilk çalışması “İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesi kapsamında İstanbul'a gelen İtalyan sanatçı Remo Salvadori ve genç sanatçılardan oluşan öğrenci grubu bir hafta boyunca çeşitli sanatsal çalışmalara imza attı.

“İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesi için geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki tanışma toplantılarına katılan Salvadori, atölye çalışmaları kapsamında 20 sanatçıyla bir araya geldi. Remo Salvadori ile başlayan projede önümüzdeki haftalarda Antoni Muntadas, Sonia Ivekovic, Victor Burgin ve George Lappas İstanbul'a gelerek atölye çalışmaları yapacak.

Merkezle ilgili bilgi veren koordinatörlerden Ruşen Aktaş Fatih Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanda, uluslararası ve yerel sanatçılar ile üniversite öğrencileri tarafından 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Sanatçılar için geniş üretim imkânlarına sahip olan 650 metrekarelik yapıda üretim atölyeleri, video montaj ve ses kayıt stüdyosu, performans ve dans stüdyosu, teknik ekipman havuzu, arşiv, seminer ve toplantı salonları bulunuyor.

15 yıl önce