|

Çektiği videoyla depremzedelere hakaret eden Ayşegül Didem Doğan tutuklandı

14 Mayıs seçimlerinin ardından kullandıkları oylardan dolayı deprem bölgesindeki depremzedeleri sert sözlerle eleştirerek çektiği videoyu ‘Tiktok’ uygulamasında paylaştığı gerekçesi ile gözaltına alınan şüpheli Ayşegül Didem Doğan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Doğan, adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

11:59 - 17/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:26 - 17/05/2023 Çarşamba
Diğer
Ayşegül Didem Doğan
Ayşegül Didem Doğan
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde deprem bölgesinde kullanılan oylara tepki gösteren ve bu anları saniye saniye kaydederek ‘Tiktok’ isimli sosyal medya uygulamasında paylaşan Ayşegül Didem Doğan isimli kadın hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Oy veren depremzedelere yönelik hakaret, saldırı ve tahrik içerikli provakatif video paylaşımı yapan Ayşegül Didem Doğan isimli kadın, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu yakalandı. Gözaltına alınan ve hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ayşegül Didem Doğan isimli kadın, adliyeye sevk edilmişti. Doğan, adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı

Depremzedelere tehditler ve hakaretler savurdu
Ayşegül Didem Doğan isimli bir Tiktok kullanıcısı da tehditkâr sözlerle, "Biz basar gideriz, hayatımızı kurtarırız. Diplomamız var, yabancı dilimiz var. Ama siz 'Deprem oldu, açız, bizim için para toplayın', al. Hiçbir şey yapmayız bundan sonra. Nereye oy verdin diye sorarlar adama" depremzedeleri hedef aldı. "Bu baskıyı seçime kadar göreceksiniz. Kazanmazsak sonsuza kadar böyle" diyerek tehditler savurdu.

#seçim
#depremzede
#hakaret
1 yıl önce