|

Hurda teşviki için ilk kampanya Renault-Dacia'dan

Otomotiv sektörünün uzun süredir beklediği hurda teşviki Bakanlar Kurulu kararıyla devreye alındı. 5,7 milyon aracı kapsayan düzenlemede ÖTV matrahı 46 bin liranın altında olan araçlarda indirim 10 bin liraya kadar çıkıyor. Renault ve Dacia bu teşvik için ilk indirim hamlesini yaptı.

Yeni Şafak
15:15 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:21 - 19/05/2018 Cumartesi
Diğer
Renault-Dacia, teşvik için ilk olarak kampanya yapan üreticiler arasında yer aldı.
Renault-Dacia, teşvik için ilk olarak kampanya yapan üreticiler arasında yer aldı.

Aracını hurdaya çıkaranların yeni araç alımlarında ÖTV indiriminden yararlanmasını öngören düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni alınacak araçlarda ÖTV matrahı 46 bin lirayı aşmayan araçlar için 10 bin liralık ÖTV muafiyeti sağlanacak. Muafiyet, matrahı 46 bin-80 bin lira arasındaki araçlar için 8 bin lira, 80 bin lirayı aşan araçlar için ise 3 bin lira olarak uygulanacak.

  • Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Eski, fazla yakıt tüketen, çevreyi daha çok kirleten araçlar piyasadan kalkacağı için her açıdan hem vatandaşımızın hem de ülkemizin yararına olacak bir düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz” dedi.

Yeni başlayan hurda teşviki uygulaması için otomobil üreticilerinden de hamleler gelmeye başladı. İlk olarak Renault-Dacia, kanunla birlikte başlattığı indirimler için detayları açıkladı.

  • Kampanya kapsamında 16 yaş ve üzeri herhangi bir marka ve model aracını yenilemek isteyen kişiler kendi adına yapacağı alımlarda indirimden faydalanabiliyor. Renault-Dacia markalarına ait olan Clio, Kangoo, Sandero, Lodgy ve Dokker modellerinin anahtar teslim fiyatı üzerinden 5 bin TL’lik indirim sağlanıyor. Hurda Belgesi’ni ibraz eden müşteriler indirimi kullanabiliyor.
#Otomobil
#Teşvik
#Hurda
6 yıl önce