|

Beyanname dönemi başladı

2017 yılında ticarî kazanç (basit usulde ticari kazançlar hariç), ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, kira geliri, faiz geliri ile diğer kazanç ve iratları elde eden gerçek kişiler, 1-26 Mart arasında yıllık gelir vergisi beyannamesi verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mart ayı itibariyle yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmeye başlanacak
Mart ayı itibariyle yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmeye başlanacak

Geçen sene elde edilen gelirlerden beyan edilecek olanlarla ilgili dönem mart ayı itibariyle başladı. Buna göre, 2017 yılında gelirin konusuna giren; ticarî kazanç (basit usulde tespit edilen ticari kazançlar hariç), ziraî kazanç, ücret, serbest meslek kazancı, kira geliri, faiz geliri ile diğer kazanç ve iratları elde eden gerçek kişiler, 1-26 Mart tarihleri arasında yıllık gelir vergisi beyannamesi verecek. Maliye Bakanlığı bu yıldan itibaren düzenli vergi beyannamesini veren ve ödeyen mükelleflerin borçlarından yüzde 5’e kadar indirim imkanı getirirken, bir yandan da TBMM’de görüşülecek KDV iadesi düzenlemesi ile mükelleflere ayrıca iadelerini vererek finansal destek sağlayacak.

KONUT VE İŞYERİ KİRASI ORTAK BEYAN EDİLECEK

2017 yılı için meskenlerden elde edilecek kira gelirinde istisna tutarı 3 bin 900 lira olacak. Buna göre aylık 325 lira üzerinden yıllık 3 bin 900 lira kira geliri elde edenler beyanname vermeyecekler. Bu tutarı aşanlar beyanname verecek. Aynı şekilde 2017 yılında vergi kesintisine tabi işyeri kira gelirleri elde edenler, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırı olan 30 bin lirayı aşması halinde beyanname verecek.

#Gelir
#Gelir Beyanı
6 yıl önce