|

Elektrikli otobüs dönemi

Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı oynaklığın da etkisiyle, özel halk otobüsleri elektrikli araçlarla ilgilenmeye başladı. Ankara’da faaliyet gösteren Mavi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, ilk kez Ankara’da yüzde 100’ü yerli elektrikli otobüs üreten Bozankaya şirketinin otobüslerini kullanmayı kararlaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı oynaklığın da etkisiyle, özel halk otobüsleri elektrikli araçlarla ilgilenmeye başladı.
Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı oynaklığın da etkisiyle, özel halk otobüsleri elektrikli araçlarla ilgilenmeye başladı.

Elektrikli otobüsler Ankara’da toplu taşıma sektörü esnafının ilgisini çekiyor. Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı oynaklığın da etkisiyle, özel halk otobüsleri elektrikli araçlarla ilgilenmeye başladı. Ankara’da faaliyet gösteren Mavi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, ilk kez Ankara’da yüzde 100’ü yerli elektrikli otobüs üreten Bozankaya şirketinin otobüslerini kullanmayı kararlaştırdı. Bu arada Boğaziçi Üniversitesi tarafından Türkiye’de elektrikli araçlar konusunda ulusal ölçekte yapılan bir araştırma, her 10 kişiden 8’inin elektrikli aracı bildiğini ortaya çıkardı. Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara’da toplu taşımada çevre dostu elektrikli otobüslerin yaygınlaştırılması için devreye girdi. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Mavi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Karakurt ve üyelerle birlikte Bozankaya otobüs fabrikasında incelemeler yaptı.

KONFORLU VE DAHA MASRAFSIZ

Oda heyeti başkanı Ahmet Karakurt, elektrikli araçları, bakımının kolay ve arızasının az oluşundan dolayı tercih ettiklerini söyledi. Karakurt, çevreci olmasından dolayı da Ankara’da bu araçları hizmete almak istediklerini kaydetti. Araçlarla tek şarjla 400 kilometre mesafenin kat edildiğini dile getiren Karakurt, elektrikli otobüslerin, dizel otobüslere göre yüzde 80’den fazla tasarruf sağladığına, sessiz ve konforlu yolculuk sunduğuna dikkat çekti.

#Elektrikli Otobüs
#Ulaşım
6 yıl önce