|

Er yakınlarına sağlık hizmeti

Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında er ve erbaşların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin de genel sağlık sigortasından (GSS) yararlanmasını içeren düzenlemede sona yaklaşıldı. Bu kapsamda hiçbir güvencesi olmayan sayıları 30 bin civarında olan er ve erbaşın eş, çocuk, ana ve babalarının sağlık hizmetinden yararlanması sağlanacak.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 15/10/2018 الإثنين
Güncelleme: 23:48 - 14/10/2018 الأحد
Yeni Şafak
 Söz konusu imkandan yararlanması beklenen emekli sayısı ise 93 ila 100 bin arasında olacak.
Söz konusu imkandan yararlanması beklenen emekli sayısı ise 93 ila 100 bin arasında olacak.

Kanun Teklifinin birkaç güne kadar TBMM’ye sunulacağı öğrenildi. Ayrıca, emekli aylıklarının da bin liranın altında olmamasına ilişkin düzenleme de aynı Kanun Teklifi ile TBMM’ye sunulacak.

VATAN BORCUNDAN SONRA PRİM BORCU ÖDÜYORDU

Vatani görevini yapmak üzere askere giden er-erbaş ve yedek subay öğrenciler geride kalanları gelir testi sonucu 60-g maddesi kapsamında GSS primi ödemek zorunda kaldıklarında, çoğu zaman maddi sıkıntılardan dolayı primlerini ödeyemediklerinden sağlık yardımlarından yararlanamıyordu.

Askere giden Mehmetçiğin yakınları, askerlik süresi boyunca sağlıktan yararlanamadıkları için mağdur oluyor, üstüne birde ödenemediği için gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanan yüksek miktardaki GSS prim borcu da asker dönüşü Mehmetçiği bekliyordu.

Emekli aylığı en az 1000 lira

Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında yer alan emekli aylıklarının en az bin liraya tamamlanması gerçekleşiyor. Bağ-Kur tarım emeklileri arasında bin liranın altında maaş alanlar olduğu gibi ölen sigortalıların hak sahipleri arasında da hissesi oranında yine bin liranın altında maaş alanlar bulunuyor. Söz konusu imkandan yararlanması beklenen emekli sayısı ise 93 ila 100 bin arasında olacak.

KALICI NEŞTER VURULACAK

24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında bu konuda kalıcı bir neşter vurulması kararlaştırıldı. Bu kapsamda söz konusu kesimlerin vatan görevini yaptıkları esnada geride bıraktığı eş, çocuk ve ana-babalarının da sağlık yardımından yararlanmaları sağlanacak.

#GSS
#TSK
#Bağ-Kur
٪d سنوات قبل