|

Irak’ın ‘sağlık üssü’ olduk

Ekonomi Bakanlığı ve Trabzon Halk Sağlığı Derneği’nin koordinasyonuyla geçen yıl başlatılan, “Sağlığınız Dost Ellerde, Türkiye Yanı Başınızda” sloganıyla hayata geçirilen proje ile Türkiye’yi keşfeden Iraklı doktorlar ve turizmciler, bu yıl yeniden gelirken, Irak’ın sağlık üssünün Türkiye olduğunu belirtiyorlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Projenin sloganı: 'Sağlığınız Dost Ellerde, Türkiye Yanı Başınızda'
Projenin sloganı: 'Sağlığınız Dost Ellerde, Türkiye Yanı Başınızda'

Türkiye’nin sağlık potansiyelini keşfettiklerini ve şifayı burada bulduklarını belirten Iraklı doktor heyeti, işbirliğini yurt genelinde yaymak istediklerinin altını çizdi.

'GÜÇLÜ EKİPMANINIZ VAR’

Proje kapsamında son bir yılda pilot il olarak belirlenen Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul’daki hastane ve termal tesisleri yakından tanıma fırsatı bulan 100 kadar Iraklı doktor, Ankara’da dün yeniden bir araya geldi.

Türkiye’de birbiri ardına yapılan sağlık yatırımlarının yanı sıra, güçlü ekip, ekipman ve coğrafi konumun da kendileri için büyük avantaj olduğunu vurgulayan, yaklaşık 100 kişiden oluşan Iraklı doktor heyeti, işbirliğini yurt genelinde yaymak için çalışma yapılması gerektiğini belirttiler. Türkiye’nin dünya genelinde de çok önemli bir sağlık merkezi olduğunu işaret eden heyet, Iraklı hastaların Türkiye’deki sağlık işlemlerinden çok memnun kaldıklarını belirttiler.

SAVAŞ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Projeyi hayata geçiren Trabzon Halk Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Topbaş, 30 yıldır savaşlarla boğuşan Irak'a sağlık alanında yardım elini uzatmanın insanlık görevi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu büyük potansiyelini Iraklı kardeşlerimizle paylaşıyoruz” dedi.

  • Sağlıkta güven duyulan ülkeyiz
  • Iraklı doktorlar da Türkiye’nin sağlık alanında da öncü bir ülke olduğunu belirterek, “Özellikle son bir yıldan beri Türkiye’nin sağlık potansiyelini keşfetmemiz sağlandı. Türkiye sağlık noktasında bizim güvencemiz oldu. Sağlık hizmetlerinde marka olan Türkiye’ye yardımı için çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesi yaptılar.

#Irak
#Türkiye
#Sağlık
6 yıl önce