|

Milli helikopter 2018'de semalarda

Türkiye savunma sanayii yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. Yerli projelere imza atan sektör, küresel işbirliklerine de yöneldi. Milli Muharip Uçak Projesi için İngilizlerle çalışmaya başlayacaklarını belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "T-625 helikopterimizin ilk uçuşu 2018'de gerçekleşecek" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 00:39 - 9/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Milli helikopter 2018'de semalarda
​Milli helikopter 2018'de semalarda

Türkiye savunma sanayii yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. Son yıllarda birbiri ardına yerli projelere imza atan sektör, ihracat ve büyüme hedefleri yanında küresel işbirliklerine de yöneldi. Milli Muharip Uçak Projesi için İngilizlerle çalışmaya başlayacaklarını belirten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, farklı ülkelerde TUSAŞ’a tekabül eden şirketlerle de ikili anlaşmalar imzalayacaklarını söyledi.

ORTA VE UZAKDOĞU FUARDA

Malezya’nın TUSAŞ’a denk gelen şirketinin genel müdürü, Pakistan’ın, Orta Doğu ve Uzak Doğu’nun genel müdürlerinin katılacağını anlatan Kotil, şu bilgileri paylaştı: "Bunlarla birebir görüşmelerimiz olacak. Airbus Savunma, Boing Savunma, Lockheed Martin. Hepsi burada oluyorlar. Dolayısıyla dünya bugünden başlamak üzere İstanbul’da savunma sanayii konusunda bir araya geliyor. TAI olarak özgün ürünlerimiz var. Onları sergileyeceğiz. T-625 dediğimiz helikopterimiz ilk kez görücüye çıkıyor. Bu proje gelişme aşamasında olan bir projemiz. İlk uçuş 2018 Eylül diyorduk ama Allah’ın izniyle eylülden önce yaparız. Gündemimizde Boeing de var."

CİRO HEDEFİ 1.6 MİLYAR DOLAR

Kotil, TAİ’nin bugünkü tesisini 10 kat büyüteceklerini nakit sıkıntılarının da olmadığını söyledi. Hem yurtdışında hem de yurt içinde inorganik büyüme hedefleri olduğunu belirten Kotil, “2017’de 2016’ya göre yüzde 67 büyüyoruz. Ciro hedefimiz 1,6 milyar dolar ciro. Nakit sornumuz yok" dedi.

#Savunma Sanayii
#Proje
#Milli helikopter
#TUSAŞ
7 yıl önce