|

Sağlık turizminde gözde ülkeyiz

Sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeyi başaran Türkiye, yurt dışından gelen talebi karşılamakta zorlanıyor. Yılda 20 milyar liralık gelir hedefi bulunan sektörün, düşük ücret politikasından vazgeçmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 22/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye, son yıllarda sağlık turizminde yıldızı parlayan ülke olarak öne çıkıyor. Özellikle diş tedavisinde implant uygulamalarında, göz tedavisi ve saç ektirmede Türkiye'ye gelen hastalar hem tedavi oluyor hem de tatil yapıyor. Kaş ektirenler arasında Almanların yanı sıra Ortadoğu ülkesi insanları ağırlıklı olurken, diş implantında İskandinav ülkeleri ilk sırada geliyor. Türkiye, sağlık turizminde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girmeyi başardı. Ancak, bu alandaki potansiyelini yeterince hayata geçiremiyor. Bu pazardan hak ettiği payı da alamıyor. Bu kapsamda İstanbul'da 18-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak 20 ülkeden 700 kişinin katılması beklenen 7'inci Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde masaya yatırılacak.



ÜÇÜNCÜ DÜNYA FİYATINA HİZMET


Kongre Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Ahmet Demir, Türkiye'de 50'nin üzerinde uluslararası akreditasyona sahip sağlık kuruluşu bulunduğunu söyledi. Demir, “Medikal turizmin yüzde 90'ını özel sektörün sağladığı da dikkate alınırsa özel sektör ve kamu işbirliğinin de önemi ortaya çıkmaktadır. Kongrede de üçüncü dünya fiyatına, birinci dünya kalitesinde hizmet fırsatlarının oluşturulması pratik örneklerle ele alınacak” dedi.



Hedef 20 milyar gelir


2014'te Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 500 bin kişiyi aştı. Sağlık turizminden elde edilen gelir ise 2,5 milyar doları geçti. Hedef 2023'te gelirini 10 katına artırarak, 20 milyar dolara yükseltmek.



Estetik ve şifa merkezi Türkiye


Sağlık turizminde göz hastalıkları tedavisinde ve saç ekiminde öne çıkan Türkiye'de saç ekimi operasyonunun maliyeti 2 ile 4 bin TL arasında değişirken, Avrupa'da bu rakam 5 katına kadar çıkıyor. ABD'de 15-20 bin doları bulan bu operasyon için özellikle Avrupalı ve Arap turistler Türkiye'yi seçiyor. Saç ekim merkezlerine en çok Almanya, Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt, Libya ve Irak'tan hasta geliyor.





#Sağlık turizmi
#ücret politikası
#Ortadoğu
#Estetik
#Suudi Arabistan
#Dubai
#Katar
#Kuveyt
#Libya
8 yıl önce