|

Teknoloji gelişimi işçinin de sorunua

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), sanayinin dönüşüm geçirdiği bir dönemde işçilere endüstri 4.0’ı anlatmak üzere Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) birlikte harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:43 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dijitalleşme, bilgi teknolojilerinin, akıllı uygulamaların kullanılması işverenlerden çok işçileri ilgilendiriyor
Dijitalleşme, bilgi teknolojilerinin, akıllı uygulamaların kullanılması işverenlerden çok işçileri ilgilendiriyor

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, “Endüstri 4.0’ın sadece işverenleri ilgilendirdiği gibi yanlış bir kanı var. Sorun genellikle işverenlerin sorunuymuş gibi konuşuluyor. Oysa dijitalleşme, bilgi teknolojilerinin, akıllı uygulamaların kullanılması işverenlerden çok işçileri ilgilendiriyor” değerlendirmesi yaptı. Endüstri 4.0 çağının, tüm çalışanları yakından ilgilendirdiğini dile getiren Kurt, “Bu konuda bir uyanışa ihtiyaç var. OSİAD olarak sendikalarla görüşerek Endüstri 4.0 konusunda işçileri bilinçlendirmek istiyoruz. Türk- İş Konfederasyonu ile görüşmelerimiz oldu” diye konuştu.

  • Uyum yoksa işini kaybeder
  • Ahmet Kurt, “Dijitalleşme işverenlerden çok işçileri ilgilendiriyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde üretimin yüzde 60’ından fazlası makinalar tarafından planlanıp üretilecek. Yapay zeka öne çıkan en önemli üretim aracı olacak. Dolayısı ile üretim aracını kontrol eden çalışanların da nitelikli olması gerekecek. Bu nedenle, Endüstri 4.0 ile asıl problemi yaşayacak kesim işçilerdir. Çünkü onlar bu sürece adapte olamazlarsa işlerini kaybedecekler” dedi.
#Teknoloji
#İşçi
6 yıl önce