|

Yatırım atağında

Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, yıllık 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. 2018’de yatırımlarının tesis ve istasyonlara yönelik olacağını anlatan Şiper, elektrikli şarj istasyonları e-POwer’a yönelik yatırımlarını artıracaklarını kaydetti. Şiper “İstasyon sayısını 2018 sonuna kadar 10-12 arasına çıkaracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:39 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper
​Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper

Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, yıllık 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Şiper “İstasyon sayısını 2018 sonuna kadar 10-12 arasına çıkaracağız” dedi.

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen Şiper PO’nun bin 720 istasyon, bin 450 köy pompası, 9 akaryakıt terminali, 3 LPG terminali, 20 havaalanı ikmal ünitesi ve 1 madeni yağ fabrikası bulunduğunu kaydeti. Şiper, yaklaşık 1,1 milyon metreküp depolama kapasitesi ve madeni yağda yıllık 150 bin tonluk üretim kapasitesi olduğunu ifade etti

EPDK ANBEAN İZLİYOR

Otogazda istasyon, araç sayısı ve tüketim miktarı ile dünyada ilk sıralarda olan Türkiye akaryakıt sektörünün, teknoloji ve disiplin açısından bir benzerinin bulunmadığını söyleyen Şiper, EPDK’nın aldığı birçok doğru kararı ile sektörün çok önemli bazı alanlarda dünyaya örnek olacak seviyeye geldiğini belirtti.

Türkiye’de fiyatı artıran unsurların hammadde dünya fiyatı ile doların TL bazındaki değeri olduğunu anlatan Şiper, “Bunların üzerine dağıtım şirketlerinin maliyetleri ve kârı ekleniyor. Sektörde ortalama litre kâr marjı 55-56 kuruş civarıdır” dedi.

  • Yıllık 1 milyar liralık yatırım
  • PO’nun sahibi olan Hollandalı Vitol’in de böyle düşündüğünü kaydeden Şiper, “Ana modelimiz bayilikler vasıtası ile büyümek. Yıllık yatırım miktarı tabanını en az 1 milyar lira olarak belirledik. Bizim için bir anlamda ince ayar ve optimizasyon yılı olan 2018 yılında yatırımlarımız, tesis ve istasyonlara yönelik olacak” diye konuştu.
#Selim Şiper
#​Petrol Ofisi
6 yıl önce