|

Yerli savunma şirketleri sınır güvenliğine talip

Yerli savunma sanayi şirketleri Türkiye’nin tüm bölgelerindeki sınır güvenliğini sağlamaya talip oldu.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:31 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fatih Altunbaş bir grup gazeteciyle bir araya gelerek yerli savunma firmalarının askeri radar ve sınır güvenliği projeleri hakkında bilgi verdi.
Fatih Altunbaş bir grup gazeteciyle bir araya gelerek yerli savunma firmalarının askeri radar ve sınır güvenliği projeleri hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda MÜSİAD Ankara Şube Başkanlığı tarafından Ankara’da 2-3 Ekim tarihlerinde askeri radar ve sınır güvenliği alanında 20 kadar projenin tanıtımının yapılacağı zirve gerçekleşecek. Savunma sanayinin kalbinin Ankara’da attığını kaydeden MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, zirvede savunma sanayinin büyüklüğünün 60 milyar dolara çıkarmanın yollarının tartışılacağını kaydetti.

Zirve öncesi Müsiad Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal ve Müsiad Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş bir grup gazeteciyle bir araya gelerek yerli savunma firmalarının askeri radar ve sınır güvenliği projeleri hakkında bilgi verdi.

2-3 EKİM TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

Erdal, milli ve yerli sektörün gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ni Ankara’da düzenlediklerini dile getirdi. Savunma sanayinin hem ülke güvenliği hem de ekonomi için son derece kritik önem taşıdığını belirten Erdal, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini tüm temsilcilerle birlikte 2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek zirvede tartışacaklarını kaydetti.


Gezici radarla sınır izlenecek

Fatih Altunbaş, zirvenin üreticilerle alıcıları buluşturacak önemli bir platform olacağını söyledi. Altunbaş, “‘Ateş’ isminde bir proje var. Mobil radar. 900 kilometre sınırımız olan ve duvar çekilmiş olan Suriye hatlarında dolaşacak” dedi.

#Fatih Altunbaş
#​​​Yerli savunma sanayi
6 yıl önce