|

Misyonunu tamamladı

24 Haziran seçimlerinde barajı aşamamasına rağmen CHP ile yaptığı ittifakla TBMM'ye giren İYİ Parti, 31 Mart'ta ilk yerel seçim sınavını verdi. Büyük umutlarla girdiği seçimlerde umduğunu bulamayan İP, hiçbir kentte belediye başkanlığı kazanamadı. İP, CHP'nin aday göstermediği bölgelerde ancak 19 ilçe ve 6 beldede mutlu sona ulaşabildi. Sözkonusu başarısızlık ilk istifayı getirdi.

Nur Banu Aras
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:42 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ümit Özdağ
Ümit Özdağ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, parti başkanlık divanından istifa ettiğini ve genel başkan yardımcılığı görevini bıraktığını bildirdi. İstanbul Milletvekili Özdağ, parti üyeliğinin devam ettiğini belirterek "Partimdeki çalışmalarım sürüyor" dedi. Özdağ'ın bir süredir İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile İP Milletvekili Musavat Dervişoğlu ile çekişme yaşadığı iddia ediliyordu. Özdağ'ın ayrıca, 31 Mart’ta hiçbir kentte yaraşı kazanamamış partisini başarısız bulduğu da belirtiliyor.

MHP OYLARINI BÖL, CHP’YE HİZMET ET

Yakın çevresine 31 Mart’ta kaybedenin İP olduğunu söyleyen Özdağ'ın, partisinin sadece CHP'ye kazandırdığına dikkat çektiği ifade ediliyor. Özdağ'ın istifa nedenine ilişkin çeşitli iddialar üzerine bir açıklama yapan İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Özdağ bu kararını TBMM'deki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır. Özdağ istifa kararını Meral Akşener ile geçen ay yaptığı istişarenin ardından aldı" iddiasında bulundu. Bu arada dün Koray Aydın'ın da istifa ettiği söylentileri yayıldı ancak bu iddiaları Aydın yalanladı. İYİ Parti'de "MHP oylarını böl ve CHP'ye hizmet et" şeklinde özetlenecek anlayıştan ötürü büyük rahatsızlık duyulduğu kaydedilirken, parti tabanında ise "31 Mart hezimetinin ardından partinin misyonu bitti" yorumları yapılıyor.

#İYİ Parti
#Ümit Özdağ
#İstifa
5 yıl önce