|

İşgalci İsrail polisi yine Doğu Kudüs'teki Filistinlilere saldırdı

İşgalci İsrail polisi kent merkezindeki Salahaddin Caddesinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla göstericilere saldırırken, Ebu Dis'te gerçek mermi kullandı

Yeni Şafak
22:35 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:51 - 20/12/2017 Çarşamba
AA
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te ABD'nin skandal Kudüs kararını protesto eden Filistinliler, işgalci polislerin saldırısına uğradı.
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te ABD'nin skandal Kudüs kararını protesto eden Filistinliler, işgalci polislerin saldırısına uğradı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlenen gösteriye göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek isteyen Filistinliler, kent merkezindeki Salahaddin Caddesinde gösteri düzenledi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandığı müdahale sırasında yaralanan 5 Filistinli hastaneye sevk edildi.

Ebu Dis'te gerçek mermiyle müdahale

Öte yandan Doğu Kudüs'e bağlı olan ancak İsrail'in inşa ettiği Ayrım Duvarı'yla kentten koparılan Ebu Dis mahallesinde de gösteriler düzenlendi.

Filistin Kızılayı, Ebu Dis'teki gösterilere gerçek mermiyle müdahale eden İsrail askerlerinin bazı Filistinlileri yaraladığını duyurdu.

Açıklamada, yaralıların durumu ve sayısına ilişkin ise bilgi verilmedi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Trump’ın Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasından bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

#Filistin
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce