|

Bakan Müezzinoğlu torun maaşı için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu torununa bakan büyükannelere verilecek maaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu tarih vererek "6 ay sonra uygulamanın sonuçlarını alırız, tahminimce Haziran-Eylül gibi görürüz" dedi.

Yeni Şafak ve
11:52 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 12:26 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bakan Müezzinoğlu, anneanneye bin 555 lira verileceği yönündeki haberi yalanladı.
Bakan Müezzinoğlu, anneanneye bin 555 lira verileceği yönündeki haberi yalanladı.

Trende gazetecilerle sohbetinde, çalışma bakanlığı olarak çalışma hayatında milli seferberlik yolculuğuna Ankara'dan Konya'ya doğru başladıklarını söyleyen Müezzinoğlu, İzmir'deki terör saldırısını 'haince planlanmış bir saldırı' olarak nitelendirdi. “Şehit polisimiz Fethi'nin hain eyleme karşı duruşu ve önlemiş olması İzmir'i, İzmirlileri sonuçları ağır bir terör eyleminden koruduğunu görüyoruz" diyen Müezzinoğlu şöyle devam etti.



“Şehidimize ve adalet sarayındaki memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok yönlü bir terör eylemi ile muhatabız. Değişik varyasyonları ile terör eylemini Türkiye gündemine taşıyan bir üst akıl var. 15 Temmuz akşamından bu yana milli bütünlük ve beraberlik içinde 80 milyon, kardeşliğe sahip çıkan al bayrağına sahip çıkan bir anlayış bunların hepsinin üzerinden gelecektir. O nedenle bu yüreğimizi sızlatan eylemlere karşı moralimizi yüksek tutan bir yolculuğa devam edeceğiz."



HER CUMA ZİYARETLER OLACAK


Konya'da iş ve çalışan dünyası ile işçi ve sendikalarla, üniversite öğrencilerini bakanlık üst yönetim görevlilerince çat kapı ev ziyareti yapacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, “Her Cuma 10 kadar asgari ücretlinin evine gideceğiz. Onun sıkıntıları ne, daha farklı nasıl görebileceğiz. Engellilerimizin evine gideceğiz. Onların sıkıntılarını göreceğiz. Emeklilerin evine gideceğiz, beklentilerini göreceğiz. Her Cuma Türkiye'nin 12-15 arasındaki ilinde üst düzey yöneticilerimiz bu programları yapacak. Aylık 100 ün üzerinde bu gruplardaki evlerin ziyaretini yapacağız. Hükümet olarak yapabildiklerimizi fiilen gözlemleyeceğiz. Masa başında yaptığımız düzenlemelerin dışında yaşanan ortamlardaki taleplerini görmek istiyoruz" diye konuştu.



ANNEANNE PROJESİ HAZİRAN-EYLÜLDE BELLİ OLUR


Bir gazetede anneanneye bin 555 lira alacağı yönündeki haberi de yalanlayan Bakan Müezzinoğlu, “Esprili bir şekilde 'Bir sıfırını kaldırırsanız' olabilir" dedi. İSO'nun kadının istihdamdan kopmaması için büyükanne projesi önerdiğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Bir ekip oluşturduk, 1,5 aydır çalışıyoruz. Yaklaşık 1000 ailelik bir pilot uygulama olacak. İSO ile birlikte sponsorları ortaya koyacağız. Şu illerde ve bölgelerde olacak diye şu anda benim de bir rakam söylemem doğru olmaz. Çalışmaları bitmedi. 6 ay uygulandıktan sonra, artı ve eksilerini gördükten sonra, aile sosyal bakanlığına, maliyeye hükümete sunacağız. Bunun özel sektörü de ilgilendiren yönü var. 6 ay sonra uygulamanın sonuçlarını alırız, tahminimce Haziran-Eylül gibi görürüz" diye konuştu.



MEMUR ANNENİN YÖNETMELİĞİ BAŞBAKANLIKTA


Bakan Müezzinoğlu, memur anne adaylarının yarım zamanlı çalışmaları konusunda Başbakanlık Yönetmeliğini hatırlatması üzerine de “Daha yine başbakanlığa gönderildi" şeklinde cevapladı.


#Mehmet Müezzinoğlu
#Konya
#Milli Seferberlik
7 yıl önce