|

Cargill 200 milyon liralık yatırıma girişti

Türkiye ile ABD arasında son aylarda oluşan siyasi tartışmalar gözleri ABD’li şirketlerin Türkiye’deki pozisyonlarına çevirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 00:41 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Dr. Aksoy, Yeni Şafak’a Cargill’in Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi verdi.
Dr. Aksoy, Yeni Şafak’a Cargill’in Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi verdi.

ABD’li Cargill’in Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ediz Aksoy, “ABD ile Türkiye uzun vadeli stratejik ortak ülkelerdir. Mevcut sorunların en kısa zamanda çözüleceğini düşünüyoruz. ABD ile yaşanan tartışmalar da Grup yönetiminde Türkiye ile ilgili en ufak bir politika farklılığı oluştuğu uyarısı gelmedi. Biz Türkiye’ye inanıyoruz, güveniyoruz. Bu güvenin bir göstergesi olarak da toplam 1.2 milyar lira tutarındaki yatırımlarımıza şimdi 200 milyon liralık yeni yatırıma girişmiş durumdayız” dedi.


ÜRÜNLER TÜRK ÜRETİCİDEN

Yeni Şafak’a Cargill’in Türkiye’deki yatırımları hakkında bilgi veren Dr. Aksoy, Türkiye’de hiçbir şekilde GDO’lu ürün veya GDO bulaşığı bir ürün bulunmadığını söyledi. Aksoy, “Buna çok dikkat ediyoruz. Yasalarla bu konu güvence altına alınmış durumda. Bizim ürünlerimizde kullandığımız bütün hammaddeler Türkiye’den temin ediliyor” dedi. Cargill’in Türkiye fabrikasının Cargill’in bütün dünyadaki fabrikaları arasında en yüksek verime sahip olan tesis özelliğini taşıdığına da vurgu yapan Aksoy, Cargill Türkiye’de 550 kişi çalıştığını ve Türkiye’den Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 19 ülkeyi yönettiklerini söyledi. Aksoy, şeker kotalarının belirsizliği nedeniyle Türkiye’de daha az büyüdüklerine de vurgu yaptı.

#GDO
#Cargill
#Ediz Aksoy
6 yıl önce