|

İş dünyası tanıtımda

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında uzun yıllar Suriye ve Ürdün İş Konseyleri Başkanlığı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, iş konseyi başkanlarına yurt dışında tanıtım ve ihracat atağı başlatmaları çağrısı yaptı.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:29 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Pekcan, “
Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, BREXIT gibi ülkemiz dış ticaretini etkileyecek tüm süreçlerde muhataplarınızı bizim yanımıza dahil etmek için çalışmanızı bekliyoruz
” dedi.

DEİK mali kurul toplantısına geçtiğimiz günlerde katılan Pekcan ardından, dünya genelinde faaliyet gösteren ve özel sektörün dış ekonomik ilişkilerini yürüten 145 iş konseyi başkanı ile ‘ticari diplomasi buluşmasında’ bir araya geldi. İş konseyi başkanları Çin’den ABD’ye, Hindistan’dan Rusya’ya ticaret ve işbirliğini geliştirmek için çözüm önerilerini sıraladı.

İŞ KONSEYLERİNE ÖNEMLİ GÖREV

Öneri ve talepleri tek tek not alan Bakan Pekcan, iş konseylerinin dünyada korumacılık önlemlerinin arttığı bir dönemde Türkiye’ye doğrudan yatırımcı çekmek, yurt dışında yatırımları artırmak, üçüncü ülkelerle ortak yatırım hedeflerinde önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi.

#Ruhsar Pekcan
#DEİK
#Brexit
#Türkiye
5 yıl önce