|

İşletmeye göre tekno-ürün

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) sanayinin yapısal dönüşümünü sağlayacak Endüstri 4.0’da şirketlerin büyüklüklerine göre stratejilerin belirlenmesini öneriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:57 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
KOBİ'ler sanayinin yapısal dönüşümünü sağlayacak Endüstri 4.0’da şirketlerin büyüklüklerine göre stratejilerin belirlenmesini öneriyor.
KOBİ'ler sanayinin yapısal dönüşümünü sağlayacak Endüstri 4.0’da şirketlerin büyüklüklerine göre stratejilerin belirlenmesini öneriyor.

KOBİ’lerin ağırlıklı olduğu sivil toplum örgütü temsilcileri, KOBİ’lerin ve büyük ölçekli firmaların, teknolojik uyumluluklarının verimliliklerindeki farklı seviyeleri nedeniyle sürecin farklı stratejilerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

BÜYÜK ŞİRKETLER İLE FARK VAR

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik (TÜRKONFED) Türkiye’deki küçük işletmeler ile büyük şirketlerin teknoloji kullanımları arasında, açık bir fark bulunduğunu dile getirdi.

Şirket büyüklüklerine ve verimliliklerine göre farklı stratejiler geliştirilmesinin bu nedenle gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Bu bağlamda iş dünyası için sektörel dönüşüm stratejileri kadar, farklı sektörlerdeki şirket büyüklüğüne göre dönüşüm ve inovasyon stratejileri de önem kazanıyor” dedi.

Öncelikle yeni ekonomiye geçerken KOBİ’lerin zorlandığı alanların belirlenmesi gerektiğini kaydeden Çelik, KOBİ’lerin esnek yapılarıyla yeniliklere açık olduklarını hatırlattı. Çelik şirketlerin kendilerine özgü sorunları da bulunduğunu da unutmamak gerektiğini belirtti.

#Ali Tekin Çelik
#Türkiye
#Ekonomi
6 yıl önce