|

Milli ekonomiye destek yasası tamam

Vergi ve vergi cezaları, idari para cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri, SGK ve belediye alacaklarını yeniden yapılandıran, yurt dışında bulunan bazı varlıkları milli ekonomiye kazandıran “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:06 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Buna göre, kesinleşmiş kamu alacakları asıl tutarı tahsil edilecek, yurtiçi ÜFE esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezasından vazgeçilecek.



BELEDİYE VERGİLERİNE REVİZYON


Ayrıca belediyelerin idari para cezaları, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, belediyelere ödenmesi gereken paylar hariç, beyana dayanan vergide ve 2016'ya ilişkin 30 Haziran'dan önce tahakkuk eden vergi ve buna bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları da yeniden yapılandırılacak. Yapılandırmalar, 30 Haziran da dahil, bu tarihten önceki dönemi kapsayacak. Kesinleşmiş kamu alacakların asıl tutarının tahsilinden ise vazgeçilmeyecek.



ÖDEME YAPILDIKÇA HACİZ KALKIYOR


Ödenecek alacaklarla ilgili tatbik edilen hacizler, yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacak ve buna isabet eden teminatlar iade edilecek. Yine Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve SGK'ya bağlı tahsil dairelerince takip edilen ve vadesi 31 Aralık 2011'den önce 50 liranın altında olan düşük tutarlı alacakların tahsilinden de vazgeçilecek.



#Vergi cezaları
#SGK borçları
#Alacakların Yeniden Yapılandırılması
8 yıl önce