|

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde

Kamu kurumlarına iş yapan taahhüt sektörü, kurların aşırı dalgalanmasından kaynaklı demir, çimento ve akaryakıt ürünlerinde maliyeti düşürmek için hazırlanan fiyat farkı ve işlerin cezasız tasfiyesi ile ilgili kararnameyi bekliyor. Bu konudaki gecikme ise sektörü düşündürüyor.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Müteahhitler ihalesini aldıkları ancak, demir, çimento gibi ama girdi kalemlerdeki artış nedeniyle daha işe başlayamadı.
Müteahhitler ihalesini aldıkları ancak, demir, çimento gibi ama girdi kalemlerdeki artış nedeniyle daha işe başlayamadı.

Kamu kurumlarından ihale almış ancak son aylarda kurlardaki aşırılık sonucu aldığı işi yapamayacak hale gelen müteahhitlerin daha fazla zarar görmemesi için çıkarılması beklenen tasfiye kararnamesinin akıbeti merak ediliyor.

Son aylarda yaşanan spekülatif kur atakları sonucu ortaya çıkan maliyet artırıcı durum nedeniyle müteahhitler ihalesini aldıkları ancak, demir, çimento gibi ama girdi kalemlerdeki artış nedeniyle daha işe başlayamamışlardı. Fiyat farkı talep eden taahhüt kesimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir destek verdi. Erdoğan, kur artışlarından etkilenen demir, akaryakıt gibi ürünlere fiyat farkı verilmesini önerdi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİNİ DUYUN ARTIK

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik sektörü olarak zor günler geçirilen bir dönemde olduklarını dile getirdi. Tellioğlu, şunları dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın aciliyeti olmayan başlanmamış işlerin cezasız bir şekilde tasfiyesinin yapılması gerektiğini söylemesine rağmen, kamu kuruluşları sanki bu sözleri hiç duymamış. Meslektaşlarımızın birçok kurumda teminatları yakılarak, ihale yasağı getirilerek bu süreç uygulanıyor.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#Tahir Tellioğlu
#İMKON
5 yıl önce