|

Türkiye’ye güveniyoruz

HSBC, Türkiye’de yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Genel Müdür Selim Kervancı, 2001’den beri Türkiye’ye yatrım yaptıklarını söyledi. Kervancı, “Bu yıl ana bankacılık sistemimizi Türk firmasından hizmet alarak yeniliyoruz. Yatırım miktarı 117 milyon dolar. Bu yıl biter" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 00:50 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Genel Müdür Selim Kervancı, 2001’den beri Türkiye’ye yatrım yaptıklarını söyledi.
Genel Müdür Selim Kervancı, 2001’den beri Türkiye’ye yatrım yaptıklarını söyledi.

Türkiye pazarına 2001’de giriş yapan İngiliz asıllı HSBC, Türkiye’de yatırıma devam ediyor. HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, 2001 siyasi krizi sonrasında herkesin Türkiye’den kaçtığı bir dönemde Türkiye’nin geleceğine güvenerek, 2001 senesinde gelip banka satın almış bir grup olduklarını söyledi. Yeni Şafak’a HSBC’nin yeni yatırım ve projelerini anlatan Kervancı, 2010 yılına kadar ciddi anlamda büyüdüklerini ve 280 şubeye ulaştıklarını kaydetti. 2015 yılı Haziran ayında yeniden yaptıkları analiz sonucu 2016 Şubatından itibaren HSBC Türkiye olarak iyi oldukları alanlara odaklanmaya karar verdiklerini anlatan Kervancı, daha değer yaratabildikleri, daha farklı oldukları müşteri segmentlerine odaklandıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE’DE KALICIYIZ

2017 yılını da yatırım yılı olarak belirlediklerini anlatan Kervancı Türkiye’de kalıcı olduklarını vurguladı. Bu yıl 117 milyon dolarlık yatırıma imza atacaklarını belirten Kervancı, “Ana bankacılık sistemimizi yeniliyoruz. Bu hizmeti de İntertek isimli bir Türk şirketinden alıyoruz.117 milyon dolar bütçesi olan projeyi yılsonu tamamlayacağız. Bireysel bankacılıktan, hazine operasyonlarına, hazine işlemlerine, kurumsal bankacılığa kadar ana bankacılık işlemlerinin yeniden yazılımını içeriyor. En hızlı büyüme artık dijital kanal, internet ve mobil bankacılıkta olduğu için şubeden müşteriyi içeriye alıp, onu dijital kanallara yönlendirmek, bizim yeni stratejimiz olacak” dedi. Kredi kartında da yatırım yaptıklarını anlatan Kervancı, herkes için her şey olmayacaklarını ama iyi oldukları alanlarda Türkiye’de büyüyeceklerini söyledi. 


Gittiğimiz her yerde Türkiye’yi
anlatıyoruz

Bankanın Türkiye’ye çok farklı enstrümanlarla dünyanın farklı bölgelerinden finansman getirdiğine vurgu yapan Kervancı, “Türkiye’nin en fazla ihtiyacı yurtdışındaki algısının iyi anlatılması ve sürdürülebilir büyümeye devam edebilmesi. Biz banka olarak bunu her gittiğimiz yerde yapıyoruz. 2017 yılının 8 ayında yurtdışından 8 milyar dolara aracılık ettik. Asya koridoruna da çok önem veriyoruz. Asya koridorunun en güçlü bankasıyız. Çin’in kuşak ve yol projesi var. Türkiye bu yol üzerinde çok önemli bir ülke. Türkiye’yi anlatıyoruz. 2 hafta önce İstanbul’da ‘Çin iş fırsatlarını’ organize ettik. Kasım ayının ikinci haftasından sonra da Çin’e gidip, Türkiye’yi anlatacağız. Körfez Bölgesi çok önemli. Orada da çok güçlü bankalar arasındayız” şeklinde konuştu.

ÜLKE HIZLA BÜYÜYOR

Türkiye'nin yatırım kriterlerine uyduğunu belirten Kervancı, "Yatırımları yaparken, potansiyele ve uzun vadeli görünümüne bakıyoruz. Kısa vadedeki gelişmeler bizim için çok bir anlam ifade etmiyor. Bu kapsamda 5-6 kriterimiz var. Ekonomik büyüklük bunlardan biri. Türkiye G-20 de ciddi gelişme vaat eden bir ülke. Yine gelecek 50 yılda daha yukarı çıkacağını öngördüğümüz bir ülke. Bir başka kriterimiz olan ülkenin uluslararası bağlantıları önemli bizim için. Bütün bu süzgeçlerden de HSBC Türkiye geçiyor. Bu çerçevede kısa vadeli bütün çalkantılara rağmen uzu vadede Türkiye’nin görünümünü pozitif görüyoruz. Gruptan da son derece büyük destek alıyoruz. Son yatırım projelerinde ciddi destek aldık" dedi.

#Selim Kervancı
#HSBC
#Bankacılık
7 yıl önce