|

Vergi indirimi iyi niyetli mükellefe

Maliye Bakanlığı’nın ilk kez başlatacağı vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecilini ve daha düşük oranda faiz ile borçlarının 60 aya kadar vade ile ödenmesini sağlayan düzenleme ile mükellefler rahatlatacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:53 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Düzenlemeden her mükellefin yararlanması söz konusu olmayacak.
Düzenlemeden her mükellefin yararlanması söz konusu olmayacak.

Vergisel yükümlülüklerini süresinde yerine getirmiş ancak öngörülemeyen nedenlerle son bir yıl içinde borçlarını ödeyememiş vergiye uyumlu mükellefler 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununu 48/A maddesine göre 36 ay taksit yapılabiliyor. Ancak kanuna 7020 sayılı düzenleme borçların daha düşük oranda bir faiz ve 60 aya kadar vade ile ödeme imkanı getirildi.

GEÇMİŞTE DÜRÜST DAVRANAN

Ancak, düzenlemeden her mükellefin yararlanması söz konusu olmayacak. Uygulamadan; tecil başvurusunda bulunulduğu tarih itibariyle en az 3 yıl süreyle gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanlar yararlanacak. Yine tecil başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıl içerisinde vergi kanunlarına göre vergi dairelerine verilmesi gereken tüm vergi beyannamelerini süresinde vermiş olanlar faydalanacak.

NASIL ANLAŞILACAK?

24 Şubat 2018 tarihli ve Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecilinde çok zor durum halinin tespitinde kullanılacak kriterler, tecil süreleri ve tecil faizi oranları belirlendi. Mükellefin iyi niyetli olduğunu ise Maliye Bakanlığı vergi kanunlarına uyum, borç ödeme alışkanlığı gibi konulara bakarak karar verecek.

#Vergi
#Maliye
#Vergi borcu
6 yıl önce