|

Yüksek katma değerli büyüme milat olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının başlattığı projeler sayesinde 2019 yılı ve sonrası dönemin yüksek katma değerli üretim öncülüğünde bir büyüme için milat olması sağlanacak. Bu amaçla en öncelikli yapısal reform, Yerlileştirme Ürün Programı olacak. Bu kapsamda 4 binden fazla ürün arasından cari açığı kapatmak amacıyla seçilen öncelikli ürünler, Ar-Ge’den seri üretime uçtan uca yönetilen program bazlı destek ve takip mekanizmalarıyla yerli olarak üretilecek.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:33 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Makroekonomik temelleri daha da güçlendirmeye yönelik adımlar atılacak.
Makroekonomik temelleri daha da güçlendirmeye yönelik adımlar atılacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, üretim cephesindeki yapısal kırılganlıkları gidermeye, makroekonomik temelleri daha da güçlendirmeye yönelik adımlarla; önümüzdeki yıldan itibaren, sanayide ticarileşme, markalaşma ve küresel ölçekte rekabet gücüne ulaşma hedefleri yanında, uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda önemli adımlar atacak.

Yatırım ortamını iyileştirme alanındaki çalışmalarla ilgili de bakanlık, küresel piyasalardaki gelişmeler kapsamında özel sektör yatırımlarını desteklemeyi sürdürecek. KOBİ’lerin teknolojik yeniliklere süratle uyumlarını sağlamak amacıyla yüksek teknolojili alanlarda desteklenmeler sunulacak.

Sosyal harcama payı yüzde 6,5

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise sosyal politika uygulamaları önümüzdeki yıl daha da güçlendirecek hamlelere hazırlanıyor. Bakanlık önümüzdeki yıl sosyal politika uygulamalarını desteklemek amacıyla sosyal harcamalara toplam bütçenin yüzde 6,5’inin ayrılmasını sağladı.

#Sanayi
#Ar-Ge
#Reform
#Yerlileştirme Ürün Programı
5 yıl önce