|

Beyaz 'mal iyi' dedi Aytac satışı patlattı

Aytaç'ın en son yıldızı Beyazıt Öztürk'ün, "Yat-kalk dua et mal iyi mal" dediği reklam filmleri satış rekorları getirdi. Aytaç 12 yıllık tarihindeki en yüksek satış verilerine ulaştı

Yılmaz Yıldız
00:00 - 20/12/2006 Çarşamba
Güncelleme: 01:45 - 20/12/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Beyaz 'mal iyi' dedi Aytac satışı patlattı
Beyaz 'mal iyi' dedi Aytac satışı patlattı

YİMPAŞ Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aytaç, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ ile başlattığı tanıtım atağını, şovmen Beyazıt Öztürk'le zirveye taşıdı. Aytaç Genel Müdürü Levent Yıldırım, Beyaz'ın rol aldığı reklam filmlerinin yayınlandığı Ekim ve Kasım aylarında full kapasite çalışmalarına rağmen yok sattıklarını, yüzde 10-15'lik bir talebe de cevap veremediklerini açıkladı.

Gazetemize Aytaç'ın 2006 yılı performansı ile ilgili bilgi veren Yıldırım, 2006'nın 9 aylık bölümünde işlenmiş et sektörünün kilogram bazında yüzde 13 büyüdüğünü bildirdi. Aynı dönemde Aytaç'ın yüzde 22'lik bir büyüme yakaladığını kaydeden Yıldırım, yıl sonu itibariyle büyümelerinin yüzde 25 olacağını söyledi.

RAFLARDA ÜRÜN KALMADI

Beyazıt Öztürk'ün oynadığı reklam filmlerinin yayınlandığı Ekim ve Kasım aylarında, Aytaç'ın 12 yıllık tarihi boyunca en büyük satış rakamlarına ulaşıldığını kaydeden Yıldırım, bunda Ramazan ayının ve okulların açılışının biraraya gelmesinin de etkili olduğunu vurguladı. Bu dönemde Aytaç'ın tam kapasite çalışmasına rağmen raflarda ürün kalmadığını belirten Yıldırım, yüzde 10-15'lik bir talebe de cevap veremediklerini ifade etti.

TÜKETİCİNİN EN GÜVENDİĞİ MARKA

Aytaç Genel Müdürü Levent Yıldırım, Kalder'in şirketlerden habersiz olarak yaptığı Türkiye Müşteri Memnuniyet Endeksi diye tüm sektörlere yönelik yaptığı araştırmada Aytaç'ın sucuk, salam, sosis gibi ileri işlenmiş et ürünleri kategorisinde tüketicinin en çok güvendiği marka olduğunu hatırlattı. Araştırmada sektörümüzün genelini için müşteri memnuniyetinin yüzde 81 olurken, marka bazında Aytaç'ın yüzde 85 ile en yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan ürün olduğunu vurguladı. Yıldırım, pazar payında lider olan firmanın ise memnuniyette ikinci sırada kaldığına dikkat çekti.


2007'de hedef liderlik

2005 yılında yüzde 8 olan payını yüzde 12'ye çıkardıklarını açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: "Bizim 2004 yılındaki ileri işlenmiş et sektöründeki pazar payımız yüzde 4'tü. Henüz pazar lideri değiliz. 2005'in başında 2. olduk. Hâlâ oradayız ama aradaki farkı kapatıyoruz. Onların şu anki pazar payları yüzde 13.5'larda. 2007'de et ve et ürünlerinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz.”


Beyaz, Akbağ'ın etkisini pekiştirdi

Reklam yaparken birinci öncelikliklerinin satışı arttırmak olmadığını, amacın markayı bulunduğu yerden daha ileriye taşımak ve imajına katkı sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, bugüne kadar en iyi etkiyi Beyaz'ın oynadığı reklam filmlerinden aldıklarını söyledi. Yıldırım, "Aytaç'ın geçmişten bu yana yaptığı reklamlar içerisinde en çok patlama yapanı bu oldu. Demet Akbağ'la, Yılmaz Erdoğan'la yaptığımız filmler de çok başarılı olmuştu. Son reklamlarımızı yaparken planlamasını da iyi yaptık. Önceki reklamların sağladığı imajı pekiştirdi. Hem satışlarımıza çok ciddi bir katkı sağladı, hem de günlerce Türk halkı bizi konuştu" dedi.


17 yıl önce